REKLAMI GEÇ

TÜBİTAK PAÜ’de

TÜBİTAK PAÜ’de

Pamukkale Üniversitesi’nde TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitim toplantısı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2011 Cuma, 18:04

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Nas, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Türköz, dekanlar  ve öğretim üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sebahattin Nas, “Üniversitemiz TÜBİTAK ve araştırma geliştirme fonlarından üst düzeyde yararlanabilen ender kurumlardan biridir. Bugüne kadar üniversitemiz TÜBİTAK kaynaklarından toplam 10 milyon 386 bin TL fonlama yapmış. 2010 yılı itibariyle ise 1 milyon TL gibi yüksek rakama erişmiş. Bu rakamın bundan sonraki yıllarda artarak devam etmesini diliyoruz “ dedi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Türköz ise, TÜBİTAK olarak 81 ili dolaşma kararı aldıklarını belirterek, Anadolu’daki üniversitelere programları tanıtmak  ve  tanışmak amacıyla bu toplantıları düzenlediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan konuşmacılardan Dr. Ersin Elbaşı “Ulusal araştırma destek programları tanıtımı” ve “Başarılı proje hazırlarken dikkat edilecek hususlar”, Uzman  Burcu Göğüş Doğan “Uluslararası Bilimsel Araştırma Destek Programları” ve “Başarılı Olmak İçin İpuçları” konularında, PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Şatıroğlu Tufan ve PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağ “ Nasıl Başardım?” ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı Prof. Dr. Şemsettin Türköz  “Bilim İnsanı Destek Programları Tanıtımı” ve “Başarılı Olmak İçin İpuçları” konularında sunumlar yaptılar.

Sunumların ardından konuşmacılar öğretim üyelerinden gelen soruları cevaplandırdılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı