REKLAMI GEÇ

TÜBİTAK’tan Denizlili öğrencilere jest

TÜBİTAK’tan Denizlili öğrencilere jest

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü; merkez ve ilçe anaokulları, ilköğretim okulları ve liselerdeki öğrencilerin yararlanması için TÜBİTAK tarafından gönderilen Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk ve Meraklı Minik dergilerini dağıtıyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2012 Salı, 12:36

Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Dağıtım Deposunda açıklamada bulunan Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül “Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurulu ile yazı ve sözlü olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda yaklaşık 30 bin adet “Bilim ve Teknik”, “Bilim Çocuk” ve “Meraklı Minik” dergileri Denizlili öğrencilerimize hediye olarak gönderildi. Merkez anaokulları, ilköğretim okulları ve liselerimizde dergilerin dağıtımları devam etmektedir. İlçelerimize de dağıtımlar yapılacaktır” dedi.

Akgül “TÜBİTAK’ın göndermiş olduğu bu dergilerin, bilimsel çalışmalarında çocuklarımızın seviyesine uygun, onların fen bilimlerine yönelik ilgililerini ve yeteneklerini öne çıkararak, gelecekteki hayatları boyunca bilimsel projeler hazırlamalarına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 5 yıl önce yenilenen ilköğretim programları ile de ezberci öğrenci değil, mucit öğrenciler yetiştirmek hedeflenmiştir. Uluslararası kabul görmüş, patent sahibi yenilikçi, icat yapan, kaşiflerimiz ve mucitlerimiz olmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı