REKLAMI GEÇ

Vali Erkmen, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Vali Erkmen, başarılı öğrencileri ödüllendirdi

Vali Yavuz Erkmen, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencileri, altınla ödüllendirdi.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2010 Çarşamba, 15:17

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın koordinasyonluğunda düzenlenen “Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması”nda, TÜBİTAK tarafından Ortaöğretim Öğrencileri Arasında düzenlenen “Araştırma Yarışması”nda ve İlköğretim Kurumları Türkiye Yüzme Şampiyonasında dereceye giren öğrenciler Vali Yavuz Erkmen tarafından altınla ödüllendirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine; Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul idarecileri, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın koordinasyonunda düzenlenen ‘Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’ kapsamında Antalya Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli’nde düzenlenen ‘Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması’ Antalya Bölge Sergisi kapanışında, Ankara’daki Türkiye Final Sergisi’ne katılacak 4’ü Denizli, 2’si Antalya, 1’i Konya’dan toplam 7 eser seçildi. Güney Yaşar Kımıl İlköğretim Okulu’ndan Osman Fidan, Kravat Bağlama Makinesi ile;
Çivril İsmail Özcan İlköğretim Okulu’ndan Cemre Nur, Güngör ve Gamze Altundağ, Kesirlerle Notaların Dansı projesi ile; Bilim Sanat Merkezi’nden Büşra Öz, Kareden Küçük Karelere projesi ile; Yeşilköy İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’ndan Nilgün Ger ve Hüseyin Dündar, Elementleri Duyamıyorum Ama Nerelerde Olduklarını Biliyorum projesi ile Bölge Bilim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede finale katılma hakkı kazandılar.

TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri arası araştırma proje yarışmasında ise, Denizli’den Matematik branşında Geometrik Şekillerle Düzlemin Bölgelere Ayrılması Projesi ile Gülşah Onur ve Mualla Sena Dağdeviren bölge birincisi ve Türkiye finalisti, yine Matematik branşında Binom Katsayılarının Asal Modlardaki Durumu projesi ile Hüseyin Cem Çırak ve Fahrettin Külçeler bölge ikincisi, Fizik branşında ise Karayollarındaki Hareketli Araçlardan Enerji Eldesi ve Depolanabilirliği proje adı ile Yavuz Aykıt ve Mesut Ünsal bölge üçüncüsü oldular.

İlköğretim Kurumları Türkiye Yüzme Şampiyonasında ise, Atatürk İlköğretim Okulu Öğrencilerinden Samet Balban, 100 metre sırt üstü Türkiye Birincisi, 50 metre sırt üstü (00.31.76) Türkiye birincisi, 50 metre serbest (00.29.13) Türkiye üçüncüsü, 50 metre kelebek (00.31.35) ‘le Türkiye üçüncüsü oldu.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ilimiz ve Milli Eğitim camiası için son derece sevinçli tablo yaşandığını söyleyerek, eğitim alanında başarının her hamlede devam ettiğini söyledi.

Vali Yavuz Erkmen ise, başarılarından dolayı öğrencileri kutlayarak, “Bugün başarıyı ödüllendirme günü. Hem de çok önemli bir günün arifesindeyiz. Bilindiği gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamaya hazırlandığımız böyle bir günde başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Bizi diğer adı Cumhuriyet olan pek çok ülkeden ayıran özelliğimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olmasıdır. Yüce önder Atatürk böyle bir günü de çocuklarımıza armağan etmiştir. Dünyada da çocuk bayramı olarak kutlanan başka bir ülke de yoktur. Dolayısıyla bunun kıymetini hep birlikte bilmemiz gerekiyor. Yine büyük önderin dediği gibi bizim muasır medeniyet dediğimiz çağdaş uygarlık seviyesine çıkma konusundaki hedefimizi de gerçekleştirecek olan siz sevgili gençlersiniz. Yeni yetişen, büyüyen ve kendini çok iyi hazırlayan, gelecekte Türkiye’nin söz sahibi olma konusunda gayret verecek olan sizlersiniz. Sizler ne kadar bilgili donanımlı ve iyi yetişirseniz ülkemiz o oranda yarışa dönüşen dünyada en ön sıralarda yer alır” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri tarafından altın takılarak başarı belgeleri verildi. Öğrencileri yetiştiren öğretmenlerine de Vali Erkmen tarafından takdirname verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı