REKLAMI GEÇ

Yakın Doğu Üniversitesi’nde ücretsiz eğitim fırsatı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde ücretsiz eğitim fırsatı

Yakın Doğu Üniversitesi ek kontenjanla yerleşecek öğrencilere büyük fırsat sunuyor. Üniversiteye yerleşen lise birincileri, ücretsiz eğitim görebilecek, diğer öğrenciler de yarı burs imkanından faydalanabilecek.

/ DENİZLİHABER / 7 Ekim 2009 Çarşamba, 18:38

KKTC’nin en büyük üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi, ‘üniversiteli olma’ şansını ek kontenjanla yakalamak isteyen öğrencilere önemli bir fırsat sunuyor. Üniversite, bu yıl açıkta kalan 1468 lise birincisi için ücretsiz eğitim imkanı sunuyor. Buna göre; üniversitenin Atatürk Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’na ek kontenjanla yerleşen lise birincileri, hazırlık sınıfı dahil ücretsiz eğitim imkanından faydalanabilecek.

Yakın Doğu Üniversitesi, yine ek kontenjanla yerleşecek diğer öğrenciler için de yarı burs tahsis ediyor. Üniversitenin yarı burs kontenjanı bulunan fakülteleri ise şöyle; Denizcilik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile Meslek Yüksekokulu. Üniversitenin bu fakültelerine yarı burslu kontenjandan yerleşen öğrenciler için yıllık öğrenim ücreti 2800 Euro olacak.

Tüm akademik ve idari birimleriyle tek amacı, öğrencilerine en iyi eğitim ve öğretim ortamını sağlamak; onları kendine güvenen, sorumluluğunu her şeyin üzerinde tutan, akılcı, yaratıcı, araştırmacı ve özgür düşünceye sahip Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmek olan Yakın Doğu Üniversitesi’nin bugün ulaştığı öğrenci sayısı 18 bin 600.

15 fakülte ve 4 yüksek okula bağlı olarak 65’den fazla bölümle büyümesini sürdüren Yakın Doğu Üniversitesi, her yıl 5 binin üzerinde yeni öğrenciye, en sağlıklı eğitim ve öğretim imkanı sunacak kapasiteye sahip durumda. Bu haliyle KKTC’nin ve Kıbrıs’ın en büyük üniversitesi olan Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye ve Kıbrıs dışında 50 değişik ülkeden öğrenciye eğitim-öğretim veriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı