REKLAMI GEÇ

Yıllık atama sayısı 50 bine çıkarılmalı

Yıllık atama sayısı 50 bine çıkarılmalı

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in göreve gelmesinden bu yana yıllık 30 bin öğretmen ataması yapıldığını ancak bu rakamın öğretmen açığını kapatmak için yeterli olmadığını söyledi. Kandemir, yıllık öğretmen atama sayısının 50 bine çıkarılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Şubat 2009 Cumartesi, 01:00

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 2009 Şubat dönemi içerisinde, 46 branşta 8 bin 285 öğretmen ataması yapacağını bildirmesinin ardından bir açıklama yapan Eğitim-İş (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, “Mezun olarak atama bekleyen öğretmen arkadaşlarımızın sayısı 200 binleri aşmışken, Milli Eğitim Bakanı Sayın Çelik’in açıkladığı bu rakamlar soruna ne kadar uzak ve duyarsız olduğunun bir göstergesidir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın plansız hareketlerinin, genç mezunların mağduriyetini artırdığını ifade eden Kandemir, Türkiye’deki öğretmen ihtiyacının 160 binin üzerinde olduğunu ve bu sayının her geçen gün giderek arttığını söyledi. Kandemir, “Sayın Çelik, 2005 yılında 165 bin 826 öğretmen ihtiyacının bulunduğu kendi ağzıyla açıklamış, o günden bugüne kadar geçen süre içinde ise açığı kapatacak hiçbir girişimde bulunulmamıştır. Bakan Çelik, göreve geldiği günden bu yana, her yıl yaklaşık olarak 30 bin öğretmen ataması yapmaktadır. Bu atama ancak emeklilik, ölüm, maluliyet, kurum değişikliği gibi eksilmeleri karşılamakta, öğretmen açığını giderememektedir” dedi.

Bakan Çelik’i, mesleki eğitime de gereken önemi vermemekle suçlayan Kandemir, “Sayın Bakan, 2008 yılı atamalarında mesleki eğitimde bulunan 33 branştan sadece 23’üne atama yapmış, bu 23 branşa atanan öğretmen sayısı ise 450’yi bile bulmamıştır” diye konuştu.

Ülkemizdeki 69 eğitim fakültesinden, her yıl ortalama 36 bin civarında öğrencinin mezun olduğunu hatırlatan Kandemir, “Yılda ortalama 30 bini bulan atama sayıları ile açığın kapatılmasının mümkün olmadığı gibi, genç öğretmenlerin mağduriyeti de giderek artmaktadır” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik’ten, yıllık öğretmen atama sayısını 50 bine çıkarmasını isteyen Kandemir, “Eğitim fakültelerinin kontenjanlarını doğru planlayınız. En önemlisi ise sözleşmeli öğretmen atamalarına derhal son vererek, geçtiğimiz yıllarda sözleşmeli atanan yaklaşık 100 bin arkadaşımızı da derhal kadroya geçiriniz” diye konuştu

Kandemir, “Ailesinin çok zor koşullarda vermiş olduğu harçlıklarla okuyan, eğitim-öğretimini tamamlayan, ülkesine ve bu ülkenin çocuklarına karşı görevini ve sorumluluğunu yerine getirmek isteyen 200 binden fazla gencimizin, üniversite mezunu işsizler ordusuna katılmalarının utancı ve sorumluluğu ülkeyi yöneten AKP iktidarına aittir. Bu ayıp, bu iktidarın ayıbıdır. Sayın Milli Eğitim Bakanı’nı ve AKP iktidarını, bu sorunu çözmeye ve bu ayıbı ortadan kaldırmaya çağırıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı