REKLAMI GEÇ

Zümrütevler Ortaokulu öğrencileri Karakurt’ta fidan dikti

Zümrütevler Ortaokulu öğrencileri Karakurt’ta fidan dikti

Zümrütevler Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri, Karakurt’ta geçtiğimiz yıl çıkan yangında kül olan alanın yeniden yeşil bir örtüyle kaplanması için büyük bir adım attı. Öğrenciler, Karakurt’ta fidan dikti, minik yürekleriyle doğaya büyük bir dokunuş gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Mart 2019 Perşembe, 14:46

Karakurt ile Akhan arasında geçtiğimiz yıl çıkan yangın yaklaşık 300 hektarlık alanda etkili olmuş, Denizli’nin ciğeri yanmıştı.

Çıkan yangında yok olan ormanlık alanın yeniden oluşturulması için başlatılan çalışmalara Zümrütevler Ortaokulu’nun minik öğrencilerinden de anlamlı bir destek geldi.

6. SINIF ÖĞRENCİLERİ FİDAN DİKTİ
Yangında kül olan alanın ağaçlandırılması için bir süre önce başlatılan fidan dikim kampanyasına Zümrütevler Ortaokulu’nun 6. sınıf öğrencileri de katıldı. Öğrencilerin yanı sıra Okul Müdürü Mehmet Vaybil, sınıf öğretmenleri ve velilerin de katıldığı fidan dikim etkinliği şölen havasında gerçekleştirildi.

ÖNCE BİLGİ ALDILAR
Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan alana gelen öğrenciler, öğretmenler ve velilere, önce fidanların nasıl dikileceğine dair bilgi verildi. Ardından fidanları alan öğrenciler, bölgeye yeniden eski ihtişamını kazandıracak fidanları toprakla buluşturdu.

Fidan dikim töreninde minik öğrencilerin heyecanı ve sevinci görülmeye değerdi.

ÖNCE FİDAN DİKTİLER, SONRA PİKNİK YAPTILAR
Veliler, geliştirdikleri anlamlı projeyle Karakurt’a yeniden yeşil bir dokunun kazandırılması için fidan diken öğrencilere piknik sürprizi yaptı. Öğrenciler, fidan dikiminin ardından piknik yaparak hem dinlendi, hem de eğlendi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİZİ GURURLANDIRDI”
Fidan dikim etkinliğine ilişkin bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Vaybil, öğrencilerin sergilediği anlamlı davranışın kendilerini gururlandırdığını söyledi. Okul olarak öğrencilere yalnızca akademik başarı kazandırmaya çalışmadıklarını belirten Mehmet Vaybil, “Bizim en önemli kazanımımız, çocuklarımızın iyi birer insan, iyi birer çevreci olarak yetişmeleridir. Verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görmek güzel” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı