REKLAMI GEÇ

“Dershaneler fırsat eşitliği sağlıyor”

“Dershaneler fırsat eşitliği sağlıyor”

Denizli Seviye Dergisi Dershanesi Kurucularından Orhan Özdemir, dershanelerin, ülkede fırsat eşitliği sağladığını savundu.

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2010 Salı, 17:01

Denizli Seviye Dergisi Dershanesi Kurucularından Orhan Özdemir ve Mahmut Catlık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde, dershanenin eğitim-öğretim yılı boyunca kullandığı rehber kitapları tanıtmak için basın toplantısı yaptı. Dershane öğretmenlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Denizli Seviye Dergisi Dershanesi Kurucularından Orhan Özdemir, dershanelerin ülkede, fırsat eşitliğini sağladığını savundu.

Özdemir, eğitimdeki en büyük sorunun, öğrencinin veli ve öğretmen ile iletişim kuramaması olduğunu belirterek, sınav kaygısı ve gelecek kaygısının da diğer sorunları oluşturduğunu söyledi. Seviye Dergisi Dershaneleri’nin, öğrenciyi, öğretmeni ve veliyi disipline etmek için bir sürü rehber kitap çıkardığını ifade eden Özdemir, “Dikkat dağınıklığı, planlı çalışamama, başarı kaygısı, ders dışı konulara aşırı ilgi duyma ve iletişimsizlik günümüz gençlerinin modern sorunlarının başında geliyor. Seviye Dergisi Dershaneleri olarak, eğitim planlamalarında kullandığımız, Öğrenci Çalışma Rehberi ve Öğretmen Çalışma Rehberi, öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin eğitim sistemine adapte olması ve disiplini, eğitim hayatlarına rahat uygulayabilmeleri için hazırlandı” dedi. Özdemir, bu kitaplar sayesinde, dünyanın ihtiyaç duyduğu planlı ve disiplinli bireyin temellerinin atılacağını, eğitim uygulamalarının yıllık planlanacağını, yapılan planlamada velilerin etkin bir rol oynayacağını söyledi. Özdemir, Öğrenci Çalışma Rehberi, Sınıf Yoklama ve Ders Defteri, Öğretmen Çalışma Rehberi’nin nasıl kullanıldığını anlattı.

Dershanelere büyük bir saldırı olduğunu belirten Özdemir, Denizli’de ilk dershanenin kurulmasından bu yana yani 40 yıldan bu yana dershanecilik sektöründe olduğunu vurguladı ve dershanelerin aslında ülkeye fırsat eşitliği sağladığını savundu. Dershanelerin birçok platformda, tanımının doğru yapılmaması ve sınav sistemlerinin nedeni gibi görülmesi sebebiyle eleştirildiğini dile getiren Özdemir, “Denizli’de 70’in üzerinde dershane var. Hepsinin ilk hedefi, eğitim-öğretimde fırsat eşitliği sunmak. Dershaneler, öğretim birlikteliği, lise ve üniversitelere altyapının geliştirilmesi, akademik ve teknik donanım, kaygı kontrolü ve özgüven sağlıyor. Önceden herkes dershaneye gidemiyordu. Parası olan eğitim alabiliyordu. Şimdi biz Çal, Çameli ve Çivril’de de ders veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı