REKLAMI GEÇ

FARAZİ AÇIKLAMASI ÇOK KIZDIRMIŞ!..

FARAZİ AÇIKLAMASI ÇOK KIZDIRMIŞ!..

Uğur Dershanesi Genel Koordinatörü Ersan Köse, DDD Başkanı Yıldız’ın, LYS sonuçlarıyla ilgili Denizlihaber’e yaptığı ‘Dershanelerin açıkladığı dereceler farazi” değerlendirmesini sert bir dille kınadı. Basın toplantısı düzenleyen Köse, “Sözde Başkan” dediği Yıldız’a hodri meydan dedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Eylül 2011 Pazartesi, 16:10

Denizli Dershaneciler Derneği Başkanı Sabri Yıldız’ın LYS sonuçlarının ardından dershanelerin açıkladığı derecelerin ÖSYM’nin harhangibir derece açıklamaması nedeniyle farazi olduğuna yönelik Denizlihaber’e yaptığı değerlendirme, Uğur Dershanesi’nin tepkisine yol açtı. Uğur Dershanesi Genel Koordinatörü Ersan Köse, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı yaparak açıklamayı sert bir dille kınadı.

HODRİ MEYDAN DEDİ
Yıldız’a ‘Sözde Başkan’ diye hitap eden Ersan Köse, Uğur Dershanesi’nin öğrencisi Mehmet Ayaz’ın MF alanında ÖSYM’nin sonuç karnesine göre 12 puan türünün 10’unda Denizli Birincisi olduğunu bir kez daha vurgulayarak, ‘Aksini ispat için sözde başkana hodri meydan diyoruz” diye konuştu.

AYRINTILI BİLGİLER VERDİ
Ayrıca ÖSYM’nin tüm verilerine dershanelerinin çok rahatlıkla ulaşabildiğine dikkat çeken Köse, hem Türkiye hem de Denizli’ye ilişkin detay veriler vererek, kendilerinin bu verilere dayanarak bir açıklama yaptığına da vurgu yaptı. Türkiye’de 1 milyon 759 bin adayın sınava girdiği, 1 milyon öğrencinin tercih yapma hakkı yakaladığını, bunlardan 672 bininin tercih yaptığını belirten Köse, Denizli’de sınava giren 20 bin adaydan ise 9 bin 658’inin tercihte bulunduğunu belirtti. Köse, ayrıca hem ülke hem Denizli bazında lisans, ön lisans yerleştirme detayları, cinsiyet dağılımları ve boş kalan kadrolar hakkında da net detaylı bilgiler sundu. Köse, ayrıca basın mensuplarına, öğrencileri Mehmet Ayaz’ın derecelerini gösteren ÖSYM sonuç karnesinin bir örneğini dağıttı.

‘KUTLAMASINI BEKLERDİK’ DEDİ
Bu detaylı açıklamaların ardından Yıldız’ın yaptığı değerlendirmenin, yalnızca başkanlığını yaptığı derneğin üyesi dershanelerin değil, sınavlara var güçleriyle hazırlanan genç üniversite adaylarının, ailelerinin, okulların ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başarılarını gölgeleyen bir değerlendirme olduğunu belirten Köse, açıklamayı ‘talihsiz bir açıklama’ olarak yorumladı. Köse, “Başarıyı gölgelemek yerine başarının mimarlarını kutlamasını beklerdik” diye konuştu.

TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMADA NE DEMİŞTİ?
Denizlihaber’in LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından Denizli Dershaneciler Derneği Başkanı Sabri Yıldız’la yaptığı röportaj 25 Ağustos 2011’de yayınlanmıştı. Dernek Başkanı Yıldız, LYS sonuçlarından sonra Denizli’deki dershanelerin öğrencilerinin il ve Türkiye dereceleri yaptıklarına ilişkin haber ve reklam çalışmalarını, ‘ÖSYM ilk 5-10 bin sıralamasını açıklamadı’ diyerek ‘Farazi’ olarak nitelendirmişti.

______ YILDIZ’IN DEĞERLENDİRME HABERİ_____________

İŞTE TEPKİ ÇEKEN O HABER
________________________________________________

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı