REKLAMI GEÇ

UĞUR, KAVRAM VE SINAV’IN YENİ ÇATISI DEYDER

UĞUR, KAVRAM VE SINAV’IN YENİ ÇATISI DEYDER

Denizli’de uzun yıllardır eğitim sektörüne ciddi yatırımlar yapmış, eğitim için gönül birliği oluşturmuş 3 seçkin dershane, Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği (DEYDER) çatısı altında bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2011 Cumartesi, 13:43

Kavram Dershanesi, Uğur Dershanesi ve Sınav Dershanesi, DEYDER (Denizli Dershanecileri ve Eğitim Yatırımcıları Derneği) çatısı altında bir araya geldi. Bu yıl içerisinde kurulan derneğin başkanlığını, Kavram Dershanesi Kurucusu Mehmet Hayıt yapıyor.

“Çok büyük projelerimiz var”
Dernekle ilgili bilgi veren, dernek üyesi dershanelerden, Kavram Dershanesi’nin kurucusu ve DEYDER Başkanı Mehmet Hayıt, “Denizli, eğitime önem veren Türkiye’nin nadir illerinden birisidir. Doğru orantılı olarak da okullaşma ve özel sektörün eğitim yatırımının yüksek olduğu bir il. Amacımız; gençlerimizi yaşama saygılı, ulusal ve evrensel değerleri özümsemiş, toplumsal sorumlulukların bilincinde, demokratik ve laik cumhuriyete sahip çıkan, çağın getirdiği gelişimlere açık, düşünen, sorgulayan, çevresine duyarlı, estetik anlayışı gelişmiş, sosyal ve akademik yönden nitelikli birer Türkiye Cumhuriyeti hanımefendisi ve beyefendisi olarak yetiştirerek, onları liselere ve yükseköğrenime, kısaca başarılı bir geleceğe hazırlamaktır. Derneğimize üye olan Kavram, Sınav ve Uğur Dershaneleri kendini Denizli halkına kanıtlamış, yasa ve yönetmeliklere bağlı çalışan en saygın kurumlardandır. Bu büyük üç kurumun birlikteliğinin, Denizli eğitim ve öğretimine çok büyük katkıları olacağını göreceksiniz. Bunun ilk örneği, METEF Bilim Şenliği ve Eğitim Fuarı’na katılan DEYDER üyesi dershanelerin, tüm katılımcılara ücretsiz dağıttığı on binlerce ders kitabı, sınavlar ve rehberlik yayınlarıdır. DEYDER’ in Denizli halkına sunacağı daha çok büyük projeler var. Bu projelerle DEYDER üyesi dershanelerimiz Denizli eğitim ve öğretiminde öncü kurumlar olmaya devam edecektir” dedi.

“Yasa dışı çalışan eğitim kurumlarıyla mücadele edeceğiz”
Sınav Dershanesi Kurucusu Murat Tepe de DEYDER olarak Denizli eğitim camiasından, velilerden ve öğrencilerden çok olumlu tepkiler aldıklarını belirtti. Tepe, “Denizli’nin bu üç büyük eğitim kurumunun güç birliğinden herkes çok memnun. Kavram, Sınav ve Uğur Dershanelerinin Denizli eğitimine katkıları herkes tarafından çok iyi biliniyor. Bu güç birliğinin Denizli’nin geleceği için oluşturulduğu herkes tarafından bilinmeli. Amacımız Denizli’yi önceki yıllarda olduğu gibi ilk sıralara taşımak ve Türkiye’ye düşünme becerileri gelişmiş, evrensel değerler doğrultusunda davranışlar gösterebilen, sağlıklı sosyal ilişkiler kurabilen, insan olma sorumluluğunu yerine getirmiş, ülkesini seven, milli değerlere bağlı bireyler kazandırmaktır. Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde derneğimiz çalışmalarına devam edecektir. Derneğimiz yasa dışı çalışan eğitim kurumlarıyla da mücadele ederek, Denizli’nin hak ettiği kaliteli eğitim standartlarını oluşturmak ve dershanecilik sektörüne saygın bir konum kazandırmak için çalışıyor, çalışmaya devam edecektir” dedi.

“Aldığı kararların arkasında durabilen kurumları bir araya getirdik”
Uğur Dershanesi Kurucusu Mustafa Kemal Arslan ise yıllardır Kavram, Sınav ve Uğur Dershaneleri olarak, on binlerce öğrencinin gelecek planlaması yapmasına rehber olduklarını söyledi. Arslan, “İstikrarlı bir birlik oluşturmak, vizyonu olan, hızlı karar alabilen ve en önemlisi aldığı kararların arkasında durabilen, günün koşullarına göre karar değiştiren değil de kaliteli eğitim standartlarını yakalamak için kararlı eğitim-öğretim kurumlarını bir araya getirmek gerekiyordu. DEYDER işte bu düşüncenin, bu hedefin bir ürünüdür. DEYDER yasa ve yönetmelikler çerçevesinde çalışmayı ve yasa dışı çalışan kurumlarla mücadele etmeyi, öğrencileri çağdaş ve özgün öğrenme modelleriyle hayata hazırlamayı, öğretmenlerine daha iyi çalışma şartları sunmayı ve çalışanlarının özlük haklarını korumayı kendine ilke edinmiştir. Bunun garantisi ise eğitim-öğretim anlayışıyla kendini tüm Denizli halkına kanıtlamış Kavram, Sınav, Uğur Dershaneleridir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı