REKLAMI GEÇ

İhracatta yılsonu hedefi 4.5 milyar dolar

İhracatta yılsonu hedefi 4.5 milyar dolar

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Kasım ayı ihracatının, yüzde 34 artışla 322 milyon dolara ulaştığını belirterek, “Ülkemiz ihracatı bir kez daha rekor kırdı. Denizli ihracatı da yıl sonuna kadar 4.5 milyar dolara ulaşmış olacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2021 Perşembe, 14:37

Kasım ayı ihracatına ilişkin açıklamalarda bulunan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Ülkemiz ihracatı kasım ayında yüzde 33,4 artışla 21,5 milyar dolar olurken, TİM tarafından açıklanan Denizli ihracatı yüzde 20,4 yükselişle 402 milyon dolar olarak gerçekleşti. DENİB üyeleri tarafından kaydedilen kasım ayı ihracatı ise, yüzde 34 artışla 322 milyon dolara ulaştı. Bu veriler ışığında ihracat artış trendimiz 18. aya taşınmış oldu, ülkemiz ihracatı bir kez daha rekor kırdı” dedi.

İHRACAAT YIL SONUNA KADAR 4,5 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Denizli ihracatının yıl sonuna kadar 4,5 milyar dolara ulaşacağını dile getiren Memişoğlu, “Son aylardaki ihracat değerlerini incelediğimizde, ilimiz ihracatının aylık bazda 400 milyon dolara, ülkemiz ihracatının ise 20 milyar dolar seviyelerine ulaştığını, hatta bazı aylarda bu değerleri de geride bıraktığını görüyoruz.  2021 yılının sonunda Denizli ihracatı 4,5 milyar dolara, Türkiye ihracatı ise 220 milyar dolar seviyelerine ulaşmış olacak. Böylelikle, yıl boyunca göstermiş olduğumuz ihracat performansımızı yılsonunda rekorla taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı