REKLAMI GEÇ

1.5 ton hamsi tüketildi

1.5 ton hamsi tüketildi

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği Hamsi Şenliği’nde, 1.5 ton hamsi tüketildi.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2010 Pazartesi, 17:51

Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği (DEKAD) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Hamsi Şenliği, Çamlık Mesireliği’nde gerçekleştirildi. Bir buçuk ton hamsinin mangallarda pişirilerek ikram edildiği şenliğe, Denizli’de yaşayan Karadenizliler ve Denizlili vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Hamsi Şenliği’ne; Vali Yavuz Erkmen, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Denizli Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Turgut Orhan, davetliler ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan DEKAD Başkanı Turgut Orhan, geleneksel hale getirdikleri Hamsi Şenliği’nin ikincisini düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, “Bu şenlikte kültürümüzü paylaşalım, gelenek göreneklerimizi birlikte yaşayalım istedik. Katılımlarından dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen, görev süresinin yirmi yıla yakınını Karadeniz Bölgesi’nde geçirdiğini ve bu nedenle birçok kişinin kendisini Karadenizli olarak bildiğini ifade ederek, “Ordu, Karabük, Bartın ve Zonguldak bölgelerinde yirmi yıla yakın görev yaptım. Karadeniz’de yaşamaktan ve Karadenizli dostlarımızla birlikte olmaktan her zaman onur ve gurur duyduk. Yurdumuzun her köşesi güzel, her köşesi birbirinden daha değerli… Denizli’de her şeyden önce hepimiz Denizliliyiz. Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmeye gayret ederken bir taraftan da kendi örf ve adetlerimizi unutmamamız gerekir. Karadeniz insanı merttir, sözüne güvenilirdir, dosttur. Böyle güzel bir etkinlikte bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Horon ekibi gösterilerini sundu. Horon’a Vali Yavuz Erkmen ve davetliler de eşlik etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı