REKLAMI GEÇ

Aynes ihalesi yapıldı, tek firma katıldı, yarısından da düşük fiyat teklifi geldi

Aynes ihalesi yapıldı, tek firma katıldı, yarısından da düşük fiyat teklifi geldi

FETÖ bağlantısı nedeniyle el konulan büyük süt ürünleri işletmesi Aynes, TMSF tarafından ihale ile satılığa çıktı. Ederinin çok altında fiyat istendiği yönünde itirazların bulunduğu Aynes için açılan ihaleye tek firma katıldı; 667 milyon istenen tesise 300 milyon lira teklif etti, fiyatı da artırmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2021 Salı, 18:42

15 Temmuz sonrası Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantıları nedeniyle Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla el konulan ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devrettiği Aynes, ihale ile satılığa çıktı.

5 FİRMA DOSYA ALMIŞTI
El konulduğu dönemde Türkiye’nin dördüncü büyük süt markası olan Aynes ihale düzenlendi. TMSF Satış Komisyonu Başkanlığı’nca 667 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarılan Aynes Gıda Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesinin, kapalı zarf ve açık artırma aşaması yapıldı.

İhale öncesi, Tarım Kredi Kooperatifi’nin iştiraki olan Tarım Kredi Holding, İstanbul Gübre Sanayi, Abalıoğlu Lezita, Ak Gıda ve Maltı Gıda’nın ihaleye katılmak için dosya aldığı öğrenilmişti.

İHALE HENÜZ SONUÇLANMADI
İhale bugün TMSF mezat salonunda yapıldı. 5 firmanın katılması beklenen ihaleye sadece Tarım Kredi Holding geldi. TMSF’nin 667 milyon liradan satmak istediği tesise 300 milyon lira teklif eden ihale katılımcısı, fiyat artırımına da gitmedi.

İhalenin pazarlıkla devam edilip edilmeyeceği konusu Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu’nca görüşülecek. İhalenin pazarlıkla devam edilmesine karar verilmesi halinde 15 Ekim Cuma günü saat 14.30’da pazarlık aşaması gerçekleştirilecek.

‘DEĞERİNİN ALTINDA SATILIYOR’
Öte yandan firmanın el konulmadan önceki sahipleri, Ankara 47’nci noterinden, ihale dosyası alan firmalara 4 gün önce ihtar çekti. İhtarda, TMSF’nin satış yetkisi bulunmadığı belirtildi ve sürecin devam ettiği hatırlatıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da Aynes’in değerinin çok altında satıldığını ileri sürmüştü.

Yorumlar

BİLAL KIRKPINAR   -  Bağlantı 13 Ekim 2021, 15:47

BURAYADA PEŞKEŞ ÇEKERLER OLUR BİTER

hüseyin batur   -  Bağlantı 13 Ekim 2021, 09:36

Dikkat etmek lazım. ihaleyi de çıkan fiat dan yüksek fiata bitirmek lazım öbür türlü şaibe olur…savcılara duyurulur..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı