REKLAMI GEÇ

Biz kazıyoruz, Hindistan kazanıyor

Biz kazıyoruz, Hindistan kazanıyor

Milli Piyango İdaresi’nin kazı kazan kartları, Türkiye’de değil, Hindistan’da basılıyor. Bu gerçek, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin, soru önergesine verilen yanıtta ortaya çıktı. Erçelebi, kartların, bu kartları basmaya yetecek teknolojisi bulunan Türkiye’de basılması yerine, Hindistan’da basılmasını eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi’nin, kazı kazan kartlarında, Türkiye’nin doğu bölgelerinin renginin diğer bölgelerinkinden değişik basılması sonrasında, TBMM’ye, Maliye Bakanı Kemal Unatıkan tarafından yanıtlanmak üzere verdiği soru önergesine aldığı cevap, kazı kazan kartlarıyla ilgili bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Önergeyi yanıtlayan Unakıtan, kartların, açılan uluslar arası ihaleyi kazanan ‘Eagle Press Private Limited’ adındaki Hintli bir firma tarafından Hindistan’da basıldığını söyledi. Milli Piyango İdaresi’nin, bu kartları, Hindistan’daki bir firmaya bastırıyor olmasına tepki gösteren Erçelebi, “Biz kendimiz basamıyor muyuz? Bu olayın ardında yatan gerçeklerin kamuoyuna anlatılması gerekiyor” dedi.

‘Ülkemizde basılsın,

istihdam sağlansın’

Türkiye gibi büyük bir ülkenin kendi kazı kazan kartlarını yurt dışında bastırmasının ‘skandal’ olarak nitelendirilebileceğini söyleyen DSP Denizli Milletvekili ve DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, ülkemizdeki mevcut teknolojinin bu işlem için yeterli olduğuna dikkat çekti. Özellikle de kriz nedeniyle bazı işyerlerinin bir bir kapanması sonucu işsizliğin tırmanışa geçtiğini dile getiren Erçelebi, kazı kazan kartlarının Hindistan’da basılmak yerine ülkemizde basılması ve bu yolla da istihdam sağlanması gerektiğini vurguladı.

‘Sızıntı tehlikesi var’

Ülke parasının yurt dışına çıkmasının son derece yanlış bir tutum olduğunu da kaydeden Vekil Erçelebi, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yurtdışına çıkan paralardan kim ne kazanıyor? Asıl araştırılması gereken konu budur aslında. AKP hükümeti ve Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan, bizim verdiğimiz soru önergesini yanıtlarken bir başka açıklarını ortaya çıkarmışlardır. Milli servetimizin yurt dışında hükümet tarafından harcanması, düpedüz vatana ihanettir! Gözlerden kaçan bir diğer konu ise sızıntı tehlikesi. Gözlerden uzak bir şekilde Hindistan’da basılan bu kazı kazan kartlarının tarafımızdan kontrol edilip edilmediği, ediliyorsa bile bu kontrollerin yeterli olup olmadığı akıllarda bir soru işareti bırakıyor. Bu kartlar ülkemize nasıl getiriliyor, hangi kargo ya da kimler tarafından taşınıyor. Bu soruların AKP Hükümeti ve Sayın Unakıtan tarafından ivedilikle cevaplanması gerekiyor. Bu olayın ardında yatan kirli oyunların, vatandaşlara anlatılması gerekiyor”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı