REKLAMI GEÇ

DENİB rekor kırdı

DENİB rekor kırdı

DENİB, bu senenin Ekim ayında kayda aldığı 158.6 milyon dolarlık ihracat rakamı ile faaliyete geçtiği 1994 senesinden beri, bir ay içerisinde kayda aldığı en yüksek ihracat rakamına ulaştı.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2010 Salı, 13:46

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, DENİB yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Ekim ayı ihracat rakamlarını, birlik binasında yaptığı basın toplantısında değerlendirdi.

“Rekor kırdık”
DENİB Başkanı Kocasert, DENİB’in Ekim ayında rekor kırdığını söyledi. Kocasert, “Bu senenin Ekim ayında, kurulduğumuz 1994 senesinden bu yana, 1 ay içinde kayda aldığımız en yüksek ihracat rakamına ulaştık. Bugüne kadar DENİB, bir ay içerisinde, 158.6 milyon dolarlık ihracatı yakalayamamıştı. Ekim ayında kayda aldığımız 158.6 milyon dolarlık ihracatla bir rekor kırdık. Bu çok gurur verici. Bu başarıyı umarım her ay paylaşmaya devam ederiz” dedi. Kocasert, “Ekim ayı içerisinde kayda aldığımız 158.6 milyon dolarlık ihracatla, geçen yılın Ekim ayına göre ihracatımız yüzde 28.1’lik artış gösterdi” diye konuştu.

“1.5 milyar dolarlık ihracat
hedefine emin adımlarla ilerliyoruz”
DENİB’in, Ocak-Ekim 2010 döneminde, Ocak-Ekim 2009 dönemi ihracatını şimdiden geçtiğini de söyleyen Kocasert, “Emin adımlarla 1.5 milyar dolarlık ihracat hedefine yaklaşıyoruz” diye konuştu. Kocasert, “Ocak-Ekim 2010 döneminde birliğimizce kayda alınan ihracat rakamı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36.4’lük bir artış gerçekleştirerek, 845.6 milyon dolardan, 1 milyar 153 milyon 301 bin 658 dolara yükseldi” dedi.

“İlk 10’daki yerimizi koruduk”
Denizli’nin, ihracatçı ilk 10 il sıralamasında, 8’inci sıradaki yerini de koruduğunu ifade eden DENİB Başkanı Kocasert, “Türkiye ihracatından aldığımız pay, yüzde 1.9’a yükseldi. Denizli ihracatı, Türkiye ihracat ortalamasının üzerinde bir artış sergiliyor. 209 milyon 756 bin 340 dolarlık ihracatla, ihracatçı ilk 10 il sıralamasında 8’inci sıradaki yerimizi koruduk” dedi. Kocasert, nüfusa oranla ihracatta da Denizli’nin, Kocaeli, Bursa, İstanbul ve Manisa’nın ardından 5’inci sırada yer aldığını söyledi.

“Dünyadaki gelişmeler olumlu etkiledi”
Kocasert, Denizli’nin dünyaya entegre olmuş bir il olduğunu belirterek, “Denizli, dünyadaki olumsuz ekonomik gelişmelerden ne kadar çabuk etkileniyorsa, iyi yöndeki gelişmelerden de o kadar çabuk etkileniyor. En çok Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa ve Hollanda’ya ihracat yapıyoruz. Avrupa Birliği’ndeki olumlu gelişmeler ve Almanya ekonomisinin iyiye gitmesiyle birlikte, bizim ihracatımız da olumlu etkilendi. En çok ihracat yaptığımız ülke olan Almanya’ya ihracatımız, bu senenin Ocak-Ekim döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26.2’lik artış gösterdi. Bu dönemde, İtalya’ya yaptığımız ihracat yüzde 55.1, İngiltere’ye ihracatımız da yüzde 19.7 arttı” dedi.

“DENİB olmanın meyvelerini topluyoruz”
Kocasert, DENİB tarafından kayda alınan tekstil ve konfeksiyon ihracatının, Ocak-Ekim 2010 döneminde yüzde 13.5 artış göstererek 931 bin 514 dolara yükseldiğini söyledi. Kocasert, Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olmaktan Denizli İhracatçılar Birliği’ne dönüşmenin meyvelerini topladıklarını ifade ederek, “Geçen yıl aktif üye sayımız 687 iken, 2010 yılı başından itibaren başlayan girişimlerimizle, Ekim 2010 itibariyle üye sayımız 828’e yükseldi. Tekstilden sonra ilk 3 sırayı alan sektör gruplarımız ise kablo, mermer (traverten), maden ve gıda oldu” diye konuştu.

Finans sektörüne mesaj var
Denizli ihracatı ve ekonomisindeki olumlu gelişmelerin, finans sektörü tarafından da dikkatle izleniyor olmasını umut ettiğini dile getiren Kocasert, “Finans sektörüyle, büyüme birbirine paralel. Kredi musluklarının kapatılması, sanayiciyi zor durumda bırakıyor. Şehre güven arttıkça da kredi muslukları açılıyor. Umarım finans sektörünün, her geçen gün iyiye giden Denizli ekonomisine katkısı artar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı