REKLAMI GEÇ

Denizli’de alışverişin tam zamanı

Denizli’de alışverişin tam zamanı

DTO, temel ihtiyaçların ertelenmesini engellemek, Denizlilileri kriz psikolojinden uzak tutmak ve perakende sektöründe yaşanan daralmayı ve bu daralmanın diğer sektörlere olan etkisini azaltmak amacıyla, ‘Denizli’de alışverişin tam zamanı’ kampanyası başlattı.

/ DENİZLİHABER / 28 Kasım 2008 Cuma, 01:00

Denizli Ticaret Odası, perakende sektöründe yaşanan daralmayı ve bu daralmanın diğer reel sektörleri ve dolayısıyla vatandaşları olumsuz etkilememesi için bir kampanya başlattı. Denizlilileri kriz psikolojisinden uzak tutmak ve temel ihtiyaçların karşılanmasını engellemek gibi iki temel amacı bulunan kampanyayı basına ve daha sonra da esnafa tanıtan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Ne yazık ki bize en fazla zarar veren krizden çok, kriz dedikodusudur. Çünkü kriz kelimesi bile artık insanımızı etkilemektedir. Bu nedenle de insanlarımız en temel ihtiyaçlarını bile durdurmuş ve neyi beklediğini bilmez bir durumda bekleme moduna geçmiştir. Bu ise piyasa canlılığını ilk etapta ölçme imkanı bulduğumuz perakende sektöründe ilk olarak görülmektedir. Perakende sektöründeki daralma, dalga dalga yayılmakta ve reel sektörün diğer alanlarına sirayet etmektedir” dedi.

Kampanyaya, her kesimin indirimler, artı taksit avantajları ve ekstra sağlayacakları promosyonlarla katılacağını düşündüğünü belirten Özer, kampanyanın bir benzerinin şu anda İstanbul’da uygulandığını ve bu uygulamanın şu ana kadar yüzde 30’lar seviyesinde bir başarı gösterdiğini söyledi. Bu kampanyayı, yaklaşık 6 ay kadar önce yapmayı planladıklarını ancak kampanyayı bu dönemde başlatmayı uygun gördüklerini ifade eden Özer, “Bundan 6 ay kadar önce daralan piyasayı canlandırmak için yapmayı planladığımız kampanyamız, bugünün şartlarında biraz daha farklı bir anlam kazandı” dedi.

Bayram ve yılbaşı öncesi özellikle temel ihtiyaçların karşılanması konusunda durağanlığın yaşandığına dikkat çeken DTO Başkanı Özer, “Bilindiği gibi önümüzde bayram ve yılbaşı var. Bu dönem özellikle temel ihtiyaçlarımızın en fazla hissedildiği dönemlerdir. Biz bu kampanyayı özellikle bugün başlatmayı uygun gördük. Bu kampanyayı başlatmamızın iki amacı bulunmaktadır: İnsanımızın en azından temel ihtiyaçlarını ertelenmesini engellemek ve Denizli insanını kriz psikolojisinden bir parça olsun uzak tutabilmektir” diye konuştu.

Kampanyanın 31 Aralık tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Özer, “Kampanyamızın, tüm işyeri sahipleri ve perakende temsilcileri tarafından olduğu kadar Denizli insanı tarafından benimseneceğine inanıyoruz. Biz DTO olarak kimseye, ‘Çok harcama yapın’ demiyoruz. İnsanlarımızı israfa özendirmiyoruz. Bizler, ticaret erbaplarımızın temsilcileri olarak temel ihtiyaçlarımızın sürekli olarak ertelenmesinin ardındaki tehlikeyi görmemiz sebebiyle böyle bir kampanya düzenledi. Kampanya ile tüketimin üretimi ve dolayısıyla istihdamı artıracağını düşünüyoruz. Bu yüzden tüm hemşerilerimizin bu kampanyayı sahiplenmelerini ve kampanyaya tüm Denizlililerin katılmasını istiyoruz” dedi.

Çeşitli markaların yanı sıra Denizli’de bulunan AVM’lerin ve AVM’lerdeki mağazaların da kampanyaya destek verdiğini belirten Özer, kampanyanın logosunu da tanıttı. Denizlililere, “Bu logoyu gördüğünüz her yerde bilin ki fırsatlar sizi bekliyor. Çınar’dan Bayramyeri’ne, lise bölgesindeki satış mağazalarından, yiyecek içecek satan işyerlerine kadar her kesimin kampanyaya destek vermesini bekliyoruz” dedi. Özer, DGC’deki tanıtımın ardından, esnafı dolaşarak kampanya hakkında bilgi verdi ve kampanya logosundan dağıttı.

İşyerleri bu kampanyaya nasıl katılacak?

Kampanyaya katılacak işyerleri, Denizli’de Alışverişin Tam Zamanı Kampanyası’na Katılım Taahhütnamesi dolduracaklar. Bu taahhütnamede, kampanyaya nasıl bir indirim oranıyla veya promosyonla katıldıklarını belirtmeleri gerekiyor. Taahhütnamenin doldurulmasından sonra firma veya mağazaya, kampanya ile ilgili görsel malzemeler verilecek. Kampanyaya katılan firmalar, bu görselleri mağaza veya satış alanlarında görünürlüğü yüksek yerlere asacak ya da yapıştıracak ve dağıtacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı