REKLAMI GEÇ

Denizli’de konut satışları yarı yarıya azaldı

Denizli’de konut satışları yarı yarıya azaldı

Türkiye ortalamasının üzerinde konut ticareti hareketliliği yaşanan Denizli’de 6 aylık satışlarda ciddi düşüş yaşanıyor. 2023 ilk altı aylık döneminde Denizli’de bin 78 konut satıldı. Geçen yıl bu sayı 1.930 olmuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2023 Cuma, 13:43

Denizli, emlak fiyatlarında Türkiye ortalamasının üzerinde bir grafik izliyor. Bu da hem harsa, hem konut, hem de kira fiyatlarında etkili oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak-Haziran 2023 dönemi konut satış istatistikleri yayımlandı. Bu istatistikler, son bir yılda, emlak fiyatlarının neredeyse iki katına çıktığı Denizli’de ticaretin yavaşladığını gösteriyor.

Denizli’de konut satışları azaldı

Çünkü TÜİK’in verilerine göre, 2022’nin ilk altı aylık döneminde Denizli’de 1.930 konut satılmıştı. Fakat bu yıla geldiğimizde ciddi bir düşüş yaşandı. Satışlar neredeyse yarı yarıya azaldı ve bin 78 konut satışı yapıldı.

Üstelik satılan konutlardan sadece 315’i sıfır konut. Geçen yıl 502 sıfır bina satılmıştı. Ayrıca kredi ile alımlarda da azalma var. Geçen yıl 627 konut kredi ile satılmıştı. Bu sayı bu yıl yarıdan da fazla düştü ve 277’ye geriledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı