REKLAMI GEÇ

Denizli’nin elektrikli faytonu F1 pistinde

Denizli’nin elektrikli faytonu F1 pistinde

Sarayköy’de üretilen elektrikli faytonlar, 33 ülkenin ardından Türkiye’nin de dikkatini çekti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli faytonu geçmişte Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapan Tuzla’daki İstanbul Park’ta test etti. Bakan Varank, atlı faytonlar yerine elektriklilerin kullanılabileceğini belirterek, hayvanlara eziyet edilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2020 Perşembe, 12:31

İstanbul Adalar’da atlı faytonlar, hayvanların tek tek ölümleri ile gündeme gelmiş, hayvan hakları savunucuları atlı faytonlara son verilmesi talebinde bulunmuştu.

Uzun yıllardır Sarayköy’de üretimi yapılan elektrikli faytonların, atlı faytonlara alternatif olabileceği ifade edilmiş ve bu yönde girişimler başlamıştı. Sarayköy ve Bursa’da elektrikli fayton üretimi yapan Referans Limited Şirketi’nin Genel Müdürü Haluk Şahin’in girişimleri sonuç getirdi.

BAKAN VARANK F1 PİSTİNDE TEST ETTİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sarayköy’de üretilen elektrikli faytonu, geçmişte Formula 1 yarışlarına da ev sahipliği yapan Tuzla’daki İstanbul Park’ta test etti.

Elektrikli faytonla ilgili Haluk Şahin’den bilgi alan Varank, test sürüşü sonrası yaptığı açıklamada, son zamanlarda faytonların gündemde olduğunu belirterek, “Bu firma, yerli golf araçları, elektrikli araçlar üretiyor. Aynı zamanda inovatif bir ürün olan elektrikli fayton da geliştirdi. Biz de belediye başkanlarımızı ve sayın valimizi yanımıza aldık ve bu aracı test ettik. Gerçekten memnun kaldık. Gayet güzel ve kullanışlı bir araç” dedi.

“HAYVANLARA EZİYET EDİLMEMELİ”
Varank, atlı faytonların elektrikli alternatifinin bulunduğunu, hayvanlara eziyet edilmemesi bakımından elektrikli araçların kullanılması gerektiğini vurguladı.

Yerli üreticilerin desteklenmesi gerektiğine işaret eden Varank, “Her ortamda yerli üretimin öneminden ve kullanımından bahsediyoruz. Ülkemizde üretilen ürünlerin yabancı ürünlere tercih edilmesini istiyoruz. Bu konuda aslında mevzuat da var. Yerli ürünlere fiyat avantajı uygulanması konusunda mevzuat şu anda zaten uygulamada” diye konuştu.

“DÜŞÜK ENERJİ TÜKETİMİNE SAHİP VE ÇEVRE DOSTU”
Elektrikli faytonu üreten Referans Limited Şirketi’nin Genel Müdürü Haluk Şahin, tüm araçları yerli ve milli olarak ürettiklerini söyledi.

Elektrikli otobüs, klasik araçlar, fayton, kamyonet gibi trafiğe çıkabilen elektrikli araçlarının bulunduğunu belirten Şahin, “Bursa’da ve Denizli’de üretim yapıyoruz. 33 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz” dedi.

Dünyadaki rakiplerinin yüksek fiyatlarla satış yaptığına dikkati çeken Şahin, “Biz elektrikli faytonu daha uygun fiyatlara yerli ve milli olarak Sarayköy’de üretiyoruz. Düşük enerji tüketimine sahip çevre dostu elektrikli faytonların yurt içi ve yurt dışı pazarlara satışını gerçekleştiriyoruz. 15 yıllık bir Ar-Ge çalışmasının sonucu ortaya çıkan elektrikli fayton, 6-8 saatte şarj oluyor ve tek seferlik şarjla 70-80 km gidebiliyor. 30 km hıza ulaşan aracımız, 4 tekerlek hidrolik fren sistemi ile çalışıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı