REKLAMI GEÇ

Ekonomik kriz ve Ramazan ayı festivalleri vurdu

Ekonomik kriz ve Ramazan ayı festivalleri vurdu

Denizli’de Ramazan ayının ağustos ayına rastlaması, ekonomik kriz ve yerel seçimler nedeniyle dört ilçede festival düzenlenmeyecek. Diğer festivallerde ise belediye başkanları festivalleri önceki yıllara göre daha düşük bütçeyle ve daha az sanatçı ile yapma kararı aldı.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2009 Çarşamba, 19:26

Denizli’de bu yıl 16 yıldan bu yana Beyağaç’ta ağustos ayının son haftası düzenlenen Eren Baba ve Kartal Gölü Yörük Şenliği, Tavas’ta ağustos ayının ikinci haftası düzenlenen Tavas Kültür Ekonomi ve Bağpazarı Festivali ve eylül ayında düzenlenen Acıpayam Ekonomi ve Kültür Festivali yapılmayacak. Honaz İlçesi’nde her yıl 10-11 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Kiraz Festivali de yapılmadı. Festivalleri yapmama kararı alan belediye başkanları gerekçe olarak festival bütçesi ile ilçeye hizmet etme, Ramazan ayının ağustosa rastlaması ve ekonomik krizi gerekçe gösterdi.
1994 yılından bu yana her ağustos ayının son perşembesi başlayan şenliğe katılanların Sandıras Dağı’nın en yüksek noktası olan Çiçek Baba zirvesine tırmanıp, Kartal Gölü’nün kenarında iki gün konakladıkları, adak kestikleri Eren Günü Kartal Gölü Yörük Şenliği’nin bu yıl yapılmaması kararlaştırıldı. Beyağaç Belediye meclisi, şenlik organizasyonu yapılmaması yönünde karar aldı. Başkan Vekili Ayşe Gümüş, meclisten şenliğin yapılmaması yönünde karar aldıklarını belirterek, “Bu yıl şenliğimiz ramazan ayına rastlıyor. Meclis olarak şenlik yapmama kararı aldık. Festival için yapılan harcamaları ilçeye hizmet için kullanmayı düşündük” dedi.
1995 yılından bu yana düzenlenen Acıpayam Ekonomi ve Kültür Festivali de bu yıl yapılmayacak. Eylül ayının ikinci haftası düzenlenen festivalin son yıllarda belirli aralıklarla yapıldığını söyleyen CHP’li Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, “Bu yıl festival düzenlememe karara aldık. Seçimler bu yıl yapıldı, başkanlığa yeni seçildik. Yüksek bütçeli, birkaç güne sığan festival yerine, tiyatro, şiir dinletisi gibi kültürel etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Ekonomik krizde belediye kaynaklarını festival için kullanmak istemiyoruz. Festival giderini ilçeye yapılacak hizmetlere ayırmak bize daha doğru geliyor” diye konuştu.
Tavas Üretim Kültür ve Bağpazarı Festivali’de bu yıl düzenlenmeyecek. AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Karabay, ağustos ayının ikinci haftası düzenlenen festivali bu yıl yeni seçildiği için yapmayacaklarını söyledi.
Her yıl haziran ayının ikinci haftası düzenlenen Honaz Kiraz Festivali de bu yıl yapılmadı. AKP’li Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, festivallere çok para harcanmaması yolundaki önerisini dikkate aldıklarını belirterek, “Bu yıl festival yapmadık. Başbakanımızın önerisine uyduk. Festival için harcayacağımız parayı ilçeye harcayacağız” dedi. İptal edilen festivallerin yanı sıra yapılan festivallerde de bu yıl daha düşük bütçeler ayırıldı. Önceki yıllarda festivallerin her günü akşam ünlü sanatçılar konser verirken, bu yıl konser sayısı bir çok festivalde teke düşürüldü ve daha düşük fiyat isteyen sanatçılar tercih edilmeye başlandı. Kale Biber Festivali’nde TRT İzmir radyosu sanatçıları, Bekilli Festivali’nde Nurettin Rençber konser verecek. Buldan Dokuma Festivali’nde Yusuf Güney konser verdi. MHP’li Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, festivali bu yıl daha düşük bütçeyle ve konserlerden çok ilçenin kültürünü ve gelenekleri yaşatan etkinliklerle yapacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı