REKLAMI GEÇ

EN BAŞARILI 10 GENÇTEN BİRİ DENİZLİ’DEN

EN BAŞARILI 10 GENÇTEN BİRİ DENİZLİ’DEN

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği tarafından düzenlenen ‘Türkiye’nin 10 Başarılı Genci’ ödülleri sahiplerini buldu. 2010 Yılı Kişisel Başarı Kategorisi’nde, Türkiye’nin en başarılı genci ödülünü Denizli’den Ekrem Şenol Balcıoğlu aldı.

/ DENİZLİHABER / 3 Kasım 2010 Çarşamba, 17:43

Denizli’den Ekrem Şenol Balcıoğlu, 25 yaşında, Türkiye’nin en başarılı 10 genci arasına girmeyi başardı. Balcıoğlu, kapari bitkisinin, bir bitkiden çok daha fazlası olduğunu göstererek, ekonomik ve bilimsel bir anlayış içerisinde ülkemize kazandırması, eğitimi, kendini kişisel anlamda geliştirmesi ve kariyeri boyunca yaptığı araştırma ve de projelerinin sonucunda gösterdiği başarılardan dolayı, ‘en başarılı genç’ ödülünü aldı. Bitlis doğumlu olan ancak 6-7 yıldan beri Denizli’de yaşayan Ekrem Şenol Balcıoğlu, “Artık ben de Denizlili oldum. Bu ödül sonrasında, Amerika’da yapılacak dünya finallerine katılacağım” dedi.

Bu sene 16’ncısı gerçekleştirilen, Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Programı’nda, ‘kişisel başarı’ kategorisinde birinci seçilen Balcıoğlu, ödülünü, geçtiğimiz Cuma akşamı, Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törende aldı. Törene, 10 farklı kategoride finale kalan isimlerle çok sayıda davetli katıldı.

115 ülkeden 200 binin üzerinde üyesi ile dünyanın en büyük global ağı olan JCI (Junior Chamber International) bu yıl yine 18-40 yaş arası en başarılı gençlerini seçti. Her kategoriden önde gelen isimlerin yer aldığı jüri değerlendirmesinde, birincilik elde eden TOYP (Ten Outstanding Young Persons of the World) finalistleri önümüzdeki sene düzenlenecek dünya finallerine katılarak ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. Çalıştığı alanda çığır açan, yenilikçi ve başarılı gençleri topluma tanıtarak yeni nesillere ilham vermeyi amaçlayan “Ten Outstanding Young Persons of the World” programında Türkiye bu yıl 16. kez yer aldı.

A Milli Basketbol Takımı’na özel ödül
Elde ettikleri dünya ikinciliği ile ülkemize büyük gurur yaşatan A Milli Basketbol Takımı da TOYP Gala Gecesi’nde özel ödül ile onurlandırıldı. Zeki, Çevik ve Ahlaklı Spor Adamı kategorisinde Türkiye’nin En Başarılı Gençleri Ödülü, milli takım adına geceye katılan İdari Menajer Barbaros Akkaş’a verildi.

Finalistler 2011 dünya finallerinde yer alacak
Denizli’den Ekrem Şenol Balcıoğlu’nun da aralarında yer aldığı TOYP Türkiye birincileri, uluslararası büyük jürinin değerlendirmesinde de başarı elde ederse, dünyanın en başarılı on genci arasında yer alacak. Bilimden sanata, iş dünyasından siyasete uzanan farklı alanlarda yılın en başarılı gençlerinin belirlendiği yarışmada, Türkiye’nin altı dünya birinciliği bulunuyor.

Ekrem Şenol Balcıoğlu kimdir?
Ekrem Şenol Balcıoğlu, 1985 yılında Bitlis’te doğdu. Lisans eğitimini 4 yıllık örgün eğitim veren Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, işletme bölümünü başarılarından dolayı 3 yıl gibi kısa sürede bitirerek; yüksek lisans eğitimi için tekrar Anadolu Üniversitesi’nde Uluslararası Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü’nde eğitimine devam edip başarılı şekilde mezun oldu. Kariyeri çeşitli ödüller, başarılar ve de inovatif araştırmalarla dolu olan Ekrem Şenol Balcıoğlu’nun hayatında, 2004’te yabancı bir makalede okuduğu “İspanya Milli Bitkisinden Vazgeçti” başlıklı bir yazı, dönüm noktası oldu. Vakit kaybetmeden, konu hakkında araştırmalara başlayan ve İspanyanın milli bitkisi olan zeytinden neden vazgeçtiğini anlamaya odaklanan Balcıoğlu, takip eden süreçte, bunun yerine ‘neyi, neden, niçin ve hangi sebeplerden dolayı bunu tercih ettiklerini sorgulayarak, kapari bitkisi ile tanıştı. 2009 yılında sunduğu projesinin başarısı, mezun olduğu üniversite ile yaptığı bilimsel araştırmaların gerçekliliği ve yıllardır gündeme gelmeyen, ülke ekonomisine kazandırılmayan kapari bitkisini inovatif şekilde hayata geçirdiği için Anadolu Üniversitesi tarafından “Üstün Başarılı Genç Girişimci Ödülünü’’ aldı. 2008 yılında ise Avea Şirketi ve TOG ile ‘’Hayatımın Fikri Gençlik İçin Girişimcilik Projesi” kapsamında “Kapari İş Fikri” ile “Yılın En İyi Girişimcisi” ödülünü ve 40 bin TL destek fonu aldı. Balcıoğlu, kapari bitkisi projesi kapsamında hazırladığı iş planı, kapari bitkisinin maliyeti, getirisi, ürün piyasası araştırmalarındaki başarısından ve piyasaya kazandırdığı “İş Planı Finansal Hesaplama Tablosu” sonucunda finans kuruluşları tarafından “Geleceğin Finansçısı” ödülünü aldı. Balcıoğlu, ülkemizde kapari tarımını teşvik edip, girişimcilerin projelerinin çeşitli aşamalarında destek ve katkılarda bulunması nedeniyle, kamu idari kuruluşlarından, iş adamlarından sayısız teşekkür yazıları ve plaketler aldı. Kapari bitkisinin, bir bitkiden çok daha fazlası olduğunu göstererek, ekonomik ve bilimsel bir anlayış içerisinde ülkemize kazandıran Balcıoğlu, eğitimi, kendini kişisel anlamda geliştirmesi ve kariyeri boyunca yaptığı araştırma ve de projelerinin sonucunda gösterdiği başarılardan dolayı bu sene 16’ncısı gerçekleştirilen “Türkiye’nin On Başarılı Genci” programında, 2010 yılında, “Kişisel Başarı” kategorisinde birinci seçildi.

İşte Türkiye’nin En Başarılı 10 Genci:
Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi – Ali Çınar
Kültürel Başarı – Ayşe Ören
İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet – Ece Erçel
İş Dünyası Ekonomi – Girişimcilik – Emre Sokullu
Kişisel Başarı – Ekrem Şenol Balcıoğlu
Bilimsel Önderlik – Ender Suvacı
Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik – Kaan Sarı
Tıbbi Yenilik ve Buluşlar – Rıfat Raiser
İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı – Şafak Pavey
Fen ve Teknik Gelişme – Erkan Aktakka

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı