REKLAMI GEÇ

Ertekin; Denizli AB ile aynı hızda gelişiyor

Ertekin; Denizli AB ile aynı hızda gelişiyor

AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı Denizli Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Yardıcısı Ertekin, Denizli’nin AB ülkeleriyle aynı hızda geliştiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 6 Aralık 2011 Salı, 18:43

Denizli Valiliği Avrupa Birliği Daimi Temas Noktası’nın ikinci Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurul Toplantısı yapıldı. Toplantı Denizli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çamlık Ofiste gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Ali Keskin, İlçe Kaymakamları ve Diğer kurul üyeleri ile AB Daimi Temas Noktası Proje Uzmanları Bilsev Gürsan, Hamza Kocatepe katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin yaptığı konuşmasında ‘Denizli’nin kentleşme, kültür ve kent gelişimi noktasında Avrupa’da eşdeğer nüfustaki kentlerle aynı gelişmişlik düzeyine sahip olduğunu dile getirdi. AB ile hızlı bir entegrasyon içinde olunduğuna dikkat çeken Ertekin, “ Sosyal ve kültürel anlamda AB fonlarından yararlanmaktayız. Ancak Denizli’nin gelişmişlik düzeyi yüksek. Bu nedenle her fondan yararlanma şansımız olmuyor. Denizli bu sebeple dezavantajlı grupta yer alıyor. Bunun yanında bazı az gelişmiş ilçelerimiz kırsal projelere ihtiyaç duymaktadır. AB Daimi Temas Noktası olarak proje çalışmalarına ve eğitim konusunu önemsiyoruz. Kurumların birlik ve beraberliğinde daha çok proje üretebiliriz. Bir önceki toplantımızda dile getirilen ilçelerdeki eğitim çalışmalarını, beş veya altı merkezde toplayarak planlıyoruz. Valilik olarak Denizli’ye gelen konuklarımıza projeler anlamında destek olmaktayız. Üniversitemiz belli bir kapasite birikime sahip olduğundan, üniversitemiz de projelere destek verebilir. Bir sonraki toplantımızı Pamukkale Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök ise, AB fonlarından somut ürünler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. Fonların gelişmişlik nedeniyle Denizli için, bölge için dezavantajlı olduğunu belirten Ök, sözlerini şöyle sürdürdü: “ AB fonları çoğunlukla kültürel fonlar. Bu yüzden toplum gelişimine katkıda bulunacak projeler soyut projeler olarak kalıyor. Yüksek nitelikli projeler bile rekabetten dolayı fon alamıyor. Çok ortaklılık oluşturarak daha iyi projeler yapılabilecek güce sahibiz. Birlikte hareket edip bu fonların doğru projelere aktarımını sağlamalıyız.”

Toplantıda, AB Proje Uzmanı Bilsev Gürsan da ‘Türkiye ve Avrupa Birliği Katılım Müzakereleri ile Avrupa Birliği Üyeliğine doğru Türkiye: Son Gelişmeler’ başlıkları hakkında katılımcılara sunum yaparak, katılımcıları bilgilendirdi. Ayrıca Denizli’nin başvurabileceği ulusal ve uluslar arası hibe fonlarına da değinerek özellikle Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Desteği üzerinde durdu. Denizli Belediyesinin AB fonlarından aldığı sunumundan sonra katılımcıların istek ve önerilerine yer verildi. Genel olarak projeler kapsamında Denizli’nin dezavantajlı bir şehir olduğu konusu öne çıktı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı