REKLAMI GEÇ

Esnafa eğitim

Esnafa eğitim

Mesleki eğitim ve halk eğitim merkezlerinde, istihdama yönelik meslek kursları ve esnaf sanatkarlar ile yanlarında çalışanların mesleki gelişimlerine yönelik, çeşitli yaygın eğitim faaliyetlerinin yapılabilmesi için protokol imzalanmıştı. Protokolün tarafları, yapılacak çalışmaları belirlemek üzere bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 21 Nisan 2009 Salı, 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Esnaf Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) işbirliğinde, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu çerçevesinde imzalanan protokol gereği, yurt genelindeki 311 mesleki eğitim ve 967 halk eğitim merkezinde, esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanlara mesleki eğitim verilecek. Yapılan protokolle ilgili olarak, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ali Erkan ve Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Musa Çelikkol bir araya geldi. Toplantıda; Protokolün tarafı olan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılacağı bir çalışma grubu oluşturulması, ildeki esnaf-sanatkârların eğitime ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi, belirlenen konularda düzenlenecek eğitimlere katılacakların sayısının tespit edilmesine karar verildi. Toplantıda, eğitimlerine verilmesine uygun okulların belirlenmesine, eğitim planlaması yapılmasına, eğitim maliyetlerinin hesaplanmasına ve bu maliyetin kimler tarafından ödenmesi gerektiğinin belirlenmesine karar verildi.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Musa Çelikkol ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ali Erkan,  protokolün gereklerinin, el birliği ile yerine getirilmesi için gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı