REKLAMI GEÇ

FETHİYE’YE DENİZLİLİ GÖÇÜ

FETHİYE’YE DENİZLİLİ GÖÇÜ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan rapora göre; ilçede 81 ilden insan yaşıyor. Fethiye’de en fazla Denizli nüfusuna kayıtlı vatandaş bulunurken (2 bin 508 kişi), Hakkâri nüfusuna kayıtlı sadece 20 kişi ikamet ediyor.

/ DENİZLİHABER / 11 Aralık 2010 Cumartesi, 17:30

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, bölge sorunlarının doğru tespit edilmesi amacıyla her yıl düzenli olarak hazırladığı “Sosyo-Ekonomik Raporu”, bu yıl da kitapçık halinde yayınladı. Hazırlanan kitapçıkta etkin yönetim stratejilerinin geliştirilmesine yönelik, Fethiye’nin sosyal ve ekonomik verilerini içeren rakamsal veriler yer alıyor.

81 İLDEN İNSAN VAR
Kitapçığın en fazla dikkat çeken bölümünü ise Fethiye’nin toplumsal ve kültürel yapısını ortaya koyan tablo oluşturuyor. Tabloya göre; Fethiye’de 81 ilin tamamından insan yaşıyor. Yapılan araştırmaya göre 181 bin 144 nüfuslu Fethiye’de, 37 bin 539 kişi, başka illerden gelerek ilçeye yerleşmiş.

DENİZLİ BİRİNCİ HAKKARİ SONUNCU
Fethiye’ye dışarıdan gelip yerleşen illerin ilk sırasında, 2 bin 508 kişiyle Denizli yer alıyor. Denizli’yi sırasıyla 2 bin 106 kişi ile Antalya, bin 664 kişi ile Burdur, bin 946 kişi ile İstanbul ve bin 318 kişi ile İzmir takip ediyor. Yapılan araştırmada ilçede yaşayan en az nüfusa sahip ili, 20 kişiyle Hakkâri oluşturuyor. Hakkâri’nin ardından 32 kişiyle Şırnak, 61 kişiyle Tunceli, 67 kişiyle Iğdır, 77 kişiyle Bartın ve 82 kişiyle Edirne geliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı