REKLAMI GEÇ

Fransız heyete Çardak’a yatırım çağrısı

Fransız heyete Çardak’a yatırım çağrısı

Fransa’dan gelen sanayi ve ticaret odalarının üyelerine Denizli ekonomisi ile ilgili bilgi veren DTO Başkanı Özer, yatırımlar için Fransız sanayicilere adres olarak, Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ekim 2008 Perşembe, 00:00

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Fransa’dan gelen sanayi ve ticaret odaları üyelerini oda binasında kabul edip, kent ekonomisi, sanayi ve ticari faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. DTO Başkanı Özer, Fransa’dan gelen heyete Çardak’ta bulunan organize sanayi bölgesine yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Çardak’a yapılacak yatırımlar için odanın, Denizli Valiliği’nin ve ilgili kurumların desteklerinin sağlanacağını anlatan Özer, “Çardak Organize Sanayi Bölgemiz yatırıma müsait bir bölge. Çok yakınında bulunan havaalanımız uluslararası uçuşlara da açılacak. Yine o bölgede bir lojistik köy de kurulması için çalışıyoruz. Denizlimiz tekstil ürünleri ve sanayisi ile ün yapmış bir kentimiz. Biz kentimizden Avrupa’nın 100’ün üzerinde ülkesine ihracat yapıyoruz. Sanayimiz ve fabrikalarımız çok gelişmiş durumda. Türkiye ekonomisinde Denizli olarak ilk sıralarda yer alıyoruz. Kablo üretiminde faaliyet gösteren tesislerimiz ve fabrikalarımızla ülkemizde ön sıralardayız” dedi.

150 firmayı temsil ediyoruz
Fransa’dan gelen heyette bulunan üyelerin 150 firmayı temsilen burada olduğunu anlatan Fransız Ticaret Odası İstanbul Müdürü Raphael Esposıto, Türkiye’nin iyi bir yatırım ve cazibe merkezi olduğunu, bunu heyette bulunan diğer üyelere de anlatmak için Denizli’ye geldiklerini söyledi. İstanbul Müdürü Esposıto, “Fransa ile Türkiye arasında kökleri tarihin derin sayfalarına dayanan dostlukları var. Anadolu çok güzel bir coğrafya… Anadolu’da öğrendiklerini, heyetimizde bulunanlar Fransa’ya döndüklerinde oradaki firma yetkililerine ve üyelerine anlatacaklar. Heyet olarak, var olan işbirliğimizi biraz daha arttırmak, Fransa’dan Türkiye’ye yatırım yapılmasına destek olmak ve Türkiye hakkında Fransa’dan gelen heyete bilgi vermek için gezi düzenledik. Bu gezimizden sonra Türkiye ile Fransa arasında yapılan ihracatın ve ithalatın biraz daha arttırılmasını, iki ülkenin heyetleri arasındaki kaynaşmanın ve işbirliğinin daha sağlam bağlarla sürdürülmesini istiyoruz” dedi.

Ziyaretler önemli
Sınırların kalktığı bir dünyada bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu, Fransız heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını anlatan DTO Başkanı Özer, “Denizlimiz, tekstili, mermeri ve kablosu ile 100’ün üzerinde Avrupa ülkesine ihracat yapan önemli bir il. Fransa ihracatının 1.3’ünü Türkiye’ye yapıyor. Fransa ithalatının 1.1’ini yine Türkiye’den yapıyor.  Kentimizde el işçiliği de ön planda. El yapımı cam ürünleri ve elde dokunan halılarımız Avrupa ülkelerinde çok seviliyor. Heyetimize Denizli ekonomisi ve önemli sektörleri ile ilgili bilgiler de vereceğiz. Heyetimizdeki üyelerden gelen soruları da yanıtlayacağız. Denizli Ticaret Odası 1926 yılında kurulan ve 12 bin üyesi olan büyük bir aile. Fransa ile devam eden ticaretimizin daha artması için bizde üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Konuşmalardan sonra DTO Başkanı Özer, TOBB Üyesi ve  Fransa Sanayi ve Ticaret Odaları Görevli Meclis Üyesi (Assemblee Generali Des Chambres De Commerce Et D’ındustrıe Françaısa)  Cristiane Bronner’e el yapımı Çeşmi Bülbül hediye etti. Fransa’dan gelen heyette, Oliver Epp (Strasbourg), Gordana Adam (Paris), Ferid Ben Rais (Rouen), Caroline Goujon (Paris), Fatma Yaşar (Seine Et Marne) ve Necdet Kestelli (Fransız Ticaret Odası İzmir) yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı