REKLAMI GEÇ

Fuara Denizli damgasını vurdu

Fuara Denizli damgasını vurdu

Ev sahipliğini İzmir’in yaptığı Travel Turkey 2008 Turizm Fuar ve Konferansı’na Denizli damgasını vurdu. Birçok ilin stant açtığı fuarda, Denizli standı hem görünüşü ile hem de ziyaretçi sayısı ile fuarda dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 28 Kasım 2008 Cuma, 01:00

İki yıl önce İzmir’de düzenlenmeye başlanan ve turizm sektörünün liderlerini buluşturan Travel Turkey Turizm Fuar ve Konferansı’na, bu yıl Denizli de katıldı. 96 metrekarelik standıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olan Denizli standı, fuarın ilgi odağı oldu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy konuşmasında, tatilcilerin yurtdışı tatilini Kıbrıs’ta yapmaları tavsiyesinde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise turizmde kaliteyi yukarıda tutarak sektörün yukarılara çıkarılabileceğini söyleyerek, “Bunu başarabilirsek termal turizmi de ayağa kaldırabiliriz. Müzelerimizin depolarında çok önemli buluntular var. Müzeciliği ayağa kaldırmak içinde çok önemli projelerimiz var. Ege uygarlıklarını sergileyebileceğimiz büyük bir müzeye ihtiyacımız var” dedi. Turizme en büyük engelin çarpık kentleşme olduğunun altını çizen Bakan Günay, “Doğamızı ve tarihimizi korumamız gerekiyor. Bu girişimleri yaparsak, ülkemizin turizmde prestiji artar ve yabancı turistler için her yıl vazgeçilmez bir turizm merkezi olur” diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “KKTC, ekonomide Türkiye’nin ciddi şekilde desteğine ihtiyacı olan ve bu desteği alan bir ülke. Turizmde de destek alıyor. Uzun yıllar Kıbrıs’a büyük yatırımlar yapılmamış. Bizim en önemli sektörümüz ise turizm sektörü. Son 6 yılda ciddi şekilde sermaye akımı olmaya başladı. Kıbrıs’ın ekonomisini geliştirmek için turizme destek vermemiz gerekiyor” dedi.

Konuşmaların ardından dünyada önde gelen dans grupları arasında gösterilen Anadolu Ateşi muhteşem bir gösteri sundu. Tören açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu. Tören sonrası, davetliler ve diğer protokol üyeleri, açılan stantları gezdi. Stantların en ilgi çekeni ise Denizli oldu. Stantlar arasında kolaylıkla seçilebilen Denizli standında ev tekstili, turizm, şarapçılık, havlu gibi birçok sanayi ve turizm sektörünün ürünleri yer aldı. Denizli’yi tanıtıcı tanıtım CD’si de sürekli olarak ilimizin tanıtımını yaptı. Denizli standı Bakan Günay tarafından da çok beğenildi. Vali Yavuz Erkmen ve KKTC Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ ile standa gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, uzun süre burada kalarak Pamukkale ve Laodikya’nın son durumları ile ilgili bilgi aldı. KKTC Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a Denizli’nin sektörel tanıtımlarının bulunduğu sandık hediye edildi. İkramlarda da bulunulan ziyaret sonrasında, Denizli standı davetlilerin akınına uğradı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Travel Turkey 2008 Turizm ve Konferans Fuarı 3 gün sürecek. Fuarda KKTC partner ülke ve Trabzon da partner il oldu. 30 ülkenin turizmcilerinin buluştuğu fuara ilk gün yerli ve yabancı 324 kişi katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı