REKLAMI GEÇ

GEKA’nın yeni başkanı ADÜ Rektörü

GEKA’nın yeni başkanı ADÜ Rektörü

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin kalkındırılması amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) kalkınma kurulu başkanlığına Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof.Dr.Mustafa Birincioğlu seçildi.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2011 Cumartesi, 17:43

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin kalkındırılması amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) kalkınma kurulu başkanlığına Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu seçildi.

Denizli Karahayıt’taki Colossae Thermal Otel’de başlayan GEKA 6. Kalkınma Kurulu toplantısında bir konuşma yapan GEKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Aydıner, kalkınma kurulu üyelerinin çoğunluğunun toplantıya katılmasının sevindirici olduğunu, ajansın kurumsal sürecini hemen hemen tamamladığını kaydetti.

Aydıner, toplantıda önceki kurullarından farklı olarak kalkınma kuruluna ait başkan ve katip üyelerinin seçiminin yapılacağını ifade etti. Tarımsal üretimin katma değerinin artırılmasına yönelik olarak faaliyetlerin sürdüğünü kaydeden Aydıner, “3 vilayetimizi ilgilendiren, tarımsal üretimin altyapısını ve üretim kapasitesini artıracak bir projemiz var. Bir diğer konumuz da turizm. Önümüzdeki günlerde bunların programı Kalkınma Bakanlığından onaylandıktan sonra bu konularla ilgili detaylı bilgi vereceğiz. Buradan çıkacak programlarda bölgenin daha etkin olmasını istiyoruz” diye konuştu.

GEKA Kalkınma Kurulu başkanlığına ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu’nun aday olduğunu ifade eden Aydıner, kendisinin toplantıya geç katılacağını dile getirdi. Yapılan açık oylamayla Prof. Dr. Birincioğlu, oy çokluğuyla Kalkınma Kurulu başkanlığına seçilirken, ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu da başkan vekilliğine getirildi.

ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Durdu, yaptığı teşekkür konuşmasında, tarımın, turizmin, jeotermalin ve sağlık turizminin merkezinde yer aldıklarını, özellikle tarıma çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Tarımsal ürünlere katma değer verme konusundaki projenin onaylanma sürecinde olmasının bölge açısından çok önemli olduğunu kaydeden Durdu, “Onaylanırsa Aydın, Denizli ve Muğla bölgeleri için büyük bir proje, büyük bir değer olacaktır. Bu bağlamda üniversitemizin vermiş olduğu değerden dolayı çok mutluyum” dedi.

Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı İmran Eraslan, verilen arada GEKA Genel Sekreteri Aydıner’e Denizli’nin yok sayıldığını ve kurul başkanlığına yapılan seçimin uygun olmadığını belirterek, toplantıdan ayrıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı