REKLAMI GEÇ

GEKA yönetimi Denizli’de toplandı

GEKA yönetimi Denizli’de toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) yönetimi Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Pamukkale’de toplandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2016 Çarşamba, 15:28

Colossae Termal Otel’de düzenlenen toplantıya; GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

Vali Ahmet Altıparmak, GEKA’nın bölgeye önemli katkılar sağladığını belirterek, “Denizli’nin özellikle sanayideki kalkınması ve gelişmesi noktasında yapılacak çalışmalara hepimiz destek vermekteyiz. Diğer illerde de bir çalışma olduğu zaman mutlaka onunla da ilgileniyoruz. Sadece Aydın, Muğla değil tüm ülkemizin kalkınması konusuna önem vererek çalışmaktayız. Bu hizmet anlayışı ile tekrar hoş geldiniz diyorum” dedi.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla Valisi Amir Çiçek ise öncelikle, Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçireceklerini ardından devam eden çalışmaları ve projeleri Yönetim Kurulu olarak değerlendirerek istişare edeceklerini belirtti.

SEKTÖREL KONGRELER VE FUAR ÇALIŞMALARI
Ajansın son dönem gerçekleştirdiği çalışmalar arasında sektörel kongreler ve bölge tanıtım çalışmalarının öne çıktığının altını çizen Vali Çiçek, bu kapsamda Fethiye’de yapılan “5. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi” ile Bodrum’da düzenlenen “17. Ulusal Turizm Kongresi” ne Ajansın düzenleme kurullarında yer alarak destek verdiğini söyledi. Bölgenin kültürel ve turistik değerlerinin yurt içi pazarlarda tanıtılması amacıyla katılım sağlanan fuar çalışmaları kapsamında ise; geçtiğimiz ay Antalya’da gerçekleştirilen “Yörex Yöresel Ürünler Fuarı” ile Ankara’da düzenlenen “9. Ege İlleri Tanıtım Günleri” etkinliğine bölgenin kurum ve kuruluşlarıyla katılım sağlandığını ifade etti.

geka-denizli-toplanti-1

İLÇE ANALİZ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Ajansın, Aydın, Denizli ve Muğla’daki ilçelerin mevcut durumlarını tespit ederek sosyo-ekonomik açından gelişmesine yönelik proje fikirleri oluşturulması amacıyla gerçekleştirdiği ilçe analiz çalışmalarına Muğla’nın Kavaklıdere ilçesiyle devam ettiğini belirten Muğla Valisi Amir Çiçek, bu kapsamda ajans uzmanlarının Kavaklıdere’de yaptıkları analizler ve kurum görüşmeleri sonrasında paydaşların katılımıyla bir toplantı düzenlediğini söyledi.

YATIRIM DESTEK OFİSLERİ YATIRIMLARI ARTIRACAK
Kalkınma Bakanlığı’nın, illerdeki yatırımların arttırılması amacıyla Kalkınma Ajansları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Yatırım Destek Ofislerine ilişkin mevzuat altyapısını güçlendirecek yeni bir yatırım destek ofisi vizyonu ortaya koyduğunu belirten Vali Çiçek, bu vizyon çerçevesinde yatırım destek ofislerinin, ilerleyen süreçlerde yalnızca izin ve ruhsat işlemlerinin takip ve sonuçlandırılmasında görev alan aracı birimler olarak değil, aynı zamanda yatırımcının ihtiyaç duyduğu her türlü bilgilendirmeyi yapabilen ve onları yönlendirebilen, ilin iş ve yatırım ortamına ilişkin derinlemesine çalışmalar yürüten ve ilde yatırım, destek ve tanıtım konularında koordinasyonu sağlayan birimler olarak faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

BÖLGEDEN 33 ADET PROJE BAŞVURUSU OLDU
Vali Çiçek, Ajansın destek programları arasında yer alan Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında, 2016 yılında Ajansa 33 adet proje başvurusu yapıldığını, projelerin değerlendirilmesi sonucunda Yönetim Kurulunca onaylanarak başarılı ilan edilen 15 adet projenin 13’ü ile sözleşme imzalandığını söyledi. Genel Sekreterlikçe Yönetim Kuruluna sunulan yeni projeleri bugünkü toplantıda inceleyerek değerlendireceklerinin de altını çizdi.

AB PROJE KONULARI İNCELENECEK
Muğla Valisi Amir Çiçek, “Son gündem maddemiz, Avrupa Birliği üyelik sürecinin en önemli adımlarından biri olan “Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA)” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Rekabetçi Sektörler Programı’na, Ajansımız tarafından sunulacak ve bölgemiz kalkınmasına ivme kazandıracak proje konuları olacak. Genel Sekreterlikçe Yönetim Kuruluna sunulan proje konularını ve içeriklerini inceleyerek değerlendireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı