REKLAMI GEÇ

İŞKUR’dan yeni sistem

İŞKUR’dan yeni sistem

İŞKUR, meslek seçme aşamasında olan gençlere yönelik, Mesleki Yönelim Bataryası (MYB) hizmeti vermeye başladı. İl Müdürü Fatih Işık, sistemin iş arama sürecindeki kişilerin, severek yapacakları mesleklere yönlendirmede kullanılacak bir ölçme aracı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2017 Pazartesi, 13:29

İŞKUR meslek seçme aşamasındaki gençlere yönelik, yetenek, kişilik ve mesleki eğiliminin belirlenmesi sürecinde Mesleki Yönelim Bataryası (MYB) hizmeti vermeye başladı.

Sistem ile ilgili bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, ‘Mesleki Yönelim Bataryası’nın iş arama sürecinde olan kişilerin başarılı olabilecekleri ve severek yapacakları iş ve mesleklere yönlendirilmesi sürecinde, kişilik ve mesleki eğilimin tespitine yönelik olarak kullanılacak bir ölçme aracı olduğunu belirtti.

‘Mesleki Yönelim Bataryası’nın, genel yetenek, mesleki eğilim ve kişilik testi olmak üzere üç aşamadan oluştuğunu anlatan Işık, “Bu uygulamayla, işgücü profili belirleniyor, işgücü piyasasına katılım sağlanıyor ve mesleki eğitim planlaması yapılarak adayların doğru işe yerleştirilmeleri sağlanıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı