REKLAMI GEÇ

KESK’TEN TORBA YASASI’NA TEPKİ

KESK’TEN TORBA YASASI’NA TEPKİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Denizli Dönem Temsilcisi Şenol Akyol, torba yasa tasarısında yapılan düzenleme ile ‘AKP memuru’ yaratılmak istendiğini ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2010 Salı, 17:36

KESK Denizli Dönem Temsilci Akyol, torba yasa tasarısını protesto etmek amacıyla Delikliçınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında sık sık, slogan atıldı.

Akyol, yaklaşık 50 kişilik grup ile Deçikliçınar Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, hükümetin geçtiğimiz haziran ayında içerisinde gündeme getirdiği 657 sayılı yasada değişik öngören düzenlemenin son anda torba yasasına aktarılarak ve hızla meclisten geçirilerek emekçilerin tepkilerini minimize edilmek istendiğini ileri sürdü.

Torba yasa tasarısı ile yapılmak istenen değişiklikle özel sektörden yöneticilerin, kamu kesiminde üst düzey bürokrat olarak atanabilmesinin önünün açıldığını ileri süren KESK Denizli İl Temsilcisi Akyol, bürokratlar eliyle kamu alanının tamamen siyasallaşacağı, iktidar partisi anlayışında olmayanların da görevde yükselmesinin bir hayalden ibaret olacağını savundu.

Akyol, yasa tasarısı ile sicil sistemini ortadan kaldırmanın amaçlandığını ifade ederek
”Mevcut sicil sistemi de sorunlu olmakla birlikte bu düzenleme ile AKP memuru yaratılmak istenmektedir. Sicilin yerini neyin aldığı bile belli değildir. Belirsizlik disiplin hükümleri ile performans sistemiyle kapatılmak istenmektedir. Disiplin hükümleri ve performans sistemiyle de, kamunun değil AKP’nin talimatlarını yerine getirilen bir memurluk sistemi öngörülmektedir. Yine bu tasarı ile liyakat ve kariyere dayalı memurluk sistemi kökten değiştirerek daha çok Amerika’da uygulanan ve piyasa odaklı uzmanlık sistemi getirilmek istenmektedir. Tasarı gerekçesinde yapılmak istenen değişikliklerin kamu hizmetlerinde değişim olarak sunulması aldatmacadan öte bir anlam taşımamaktadır. Getirilmek istenen kapıkulu ve biat kültürüdür”dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı