REKLAMI GEÇ

Muhasebeciye TTK dersi

Muhasebeciye TTK dersi

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası, 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)hakkında üyelerini bilgilendirmek için eğitim semineri düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2011 Cumartesi, 18:09

Anemon Otel’de gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitim seminerine mali müşavirler ve muhasebeciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası Başkanı Necdet Yılmaz, “Gelişmelerin ve sürecin her zaman içerisinde yer alan Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası, Sürekli Eğitim ve Yaşam Boyu Öğrenme ilkesi çerçevesinde; üyelerinin ve stajyerlerinin, kişisel ve mesleki gelişimlerine büyük önem vermektedir. 1957 yılından beri yürürlükte olan ve günün koşullarına göre hazırlanan 6762 sayılı (eski) Türk Ticaret Kanunu, küresel ekonomik düzenin bir sonucu olarak yerini, 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK)Õya bırakacaktır. Yasanın temel amacı; ticari hayata çeki düzen vererek bu alanın gelişmesini sağlamak ve ekonomik yapı içerisindeki işletmelerin ve bireylerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaktır. Yeni TTK; şeffaf, hesap verebilir ve kurumsal ticaret düzeninin sağlanması amacıyla; AB ve Basel düzenlemelerine uyum için kurumsal yönetim, etkin denetim ve risk yönetimine ilişkin hükümleri ile ülkemiz ticari hayatı ve iş dünyamızda çok farklı bir dönemi başlatacaktır” dedi.

Yılmaz “Yeni Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca işletmeler, muhasebe kayıtlarını ve dolayısıyla bu kayıtlar üzerinden hazırlanacak finansal tablolarını, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle Türkiye Muhasebe Standartlarına uygun biçimde kaydedecek, düzenleyecek ve raporlayacaklardır. Analitik düşünce yapısına sahip, entelektüel birikimi yüksek, ülke ekonomisine yön veren, gelişmelerin farkında olan ve fark yaratan meslek mensubu profili doğrultusunda; ülke ekonomisine ve işletmelere ilişkin mali tabloları sunan, raporlayan ve yorumlayan, piyasadaki gelişmelere ve taleplere cevap veren meslek mensuplarının ekonomik yapıya kazandırılması için bu tür ihtisas çalışmaları aralıksız sürdüreceğiz” diye konuştu.

İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Özkan, 2 gün süren eğitim süresince “Yeni TTK Kapsamında KOBİ’lerde Türkiye Finansal Raporlama Standartları Uygulaması başlığı altında sunumunu gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı