REKLAMI GEÇ

Öz, DTO’da değişim ve birlik için aday

Öz, DTO’da değişim ve birlik için aday

İnşaat Mühendisi Nafiz Öz, Denizli Ticaret Odası’nın Şubat ayında yapılması beklenen seçimlerinde, başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Öz, DTO’da köklü bir değişim yapmak ve üyeler ile oda arasındaki birlik beraberliği sağlamak için aday olduğunu söyledi. Öz, mevcut yönetimi üyeleri ile tam bir kaynaşma içinde olmamakla suçladı.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2008 Perşembe, 01:00

Denizli Ticaret Odası’nın, Şubat 2009’da yapılması beklenen seçimlerinde, adaylar ortaya çıkmaya başladı. İlk adaylık açıklamasını, İnşaat Mühendisi Nafiz Öz yaptı. Öz, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısında, değişim ve birlik için aday olduğunu belirterek, seçim yarışının iki aday arasında geçeceğine inandığını söyledi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Kendisini, “Denizli eşrafından Tüccar M. Nedim Öz’ün oğlu olarak küçük yaşta tezgahtar olarak ticaret hayatına başladım. Uzun yıllar çeşitli ticari iş kollarında çalıştım. Ticari hayatımı inşaat mühendisi olarak inşaat sektöründe sürdürmekteyim” sözleri ile tanıtan Öz, bugüne kadar kazandığı, bilgi ve tecrübelerini, Denizli ticaret hayatı ile paylaşmayı bir borç bildiğini söyledi.

‘Siyasi bir hareket değiliz’

Kişilerin, siyaseti ön plana çıkarmadan görev yapması gerektiğine inandığını ifade eden Öz, “Kurucusu olduğum Denizli Çevre Konut Yapı Kooperatifleri Birliği ve çeşitli sosyal kuruluşlardaki çalışmalarımda olduğu gibi, kişilerin siyaseti ön plana çıkarmadan görev yapması gerektiğine inanıyorum. Ticaret Odası’na kayıtlı her meslekteki ve görüşteki tüm Denizlililerin ve kamuoyunun desteğini bekliyorum” dedi.

‘Başka aday varsa açıklamalı’

Ekibiyle birlikte, Denizli Ticaret Odası’ndaki 29 meslek grubu ile çalışma yaptıklarını belirten Öz, “Seçimin, 2 adaylı bir yarış olarak geçeceğini düşünüyorum. Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, meclis kürsüsünden adaylığını açıkladı. Başka aday varsa onlar da çıkıp açıklamalı” dedi.

‘Hizmet öncelikliyiz’

Öz, “Ticaret Odası’nda geçmişte yaşanan kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılarak, sadece görev öncelikli çalışmalar yapılmasını yaratacak ortamı oluşturmaya talibim. Böylelikle, birleştirici ve bütünleştirici bir rol üstlendiğime ve bunu başaracağıma inanıyorum. Sadece Denizli’ye ve Ticaret Odası’na hizmet öncelikli bir misyonun temsilcisiyim. Siyasi bir ekip değiliz, hizmet öncelikli bir ekibiz. Ekipteki arkadaşlarım da hep farklı siyasi görüşlerden insanlar” dedi.

‘Değişim yaşatacağız’

Bugüne kadar başlayıp da bitiremediği hiçbir iş olmadığını ifade eden Öz, “Ülkemizin ve Denizli’mizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları göz önüne alarak herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum. Denizli’de birçok şeyin yapılıp başarılabileceğini düşünüyorum. Bu şehrin insanlarının her şeyin en iyisine layık olduğunun bilincindeyim. Bu görev verildiği takdirde, “Ben” değil “Biz” zihniyeti ile hareket edip, ekibimle en iyi şekilde görev yapacağımıza inancım tamdır. Üyelerimiz, güç birliği ile oluşan oda yönetimi sayesinde hem sesini daha iyi duyuracak, hem de özlemini duydukları yönetime kavuşmuş olacaktır. Ticaret Odası’nda her konuda köklü bir değişimi yaşatacağımıza söz veriyorum.

Ekip arkadaşlarım ve ben, Ticaret Odası’na aidat ödeyen her üyenin, bu aidatın karşılığını aldığına inandığı, sevilen ve saygı duyulan bir kurum haline getireceğiz” dedi. 

Seçimlerin, tatlı bir rekabet ortamı içerisinde geçeceğine inandığını belirten Öz, mevcut yönetimin çalışmalarını da eleştirdi. Öz, “Şu andaki yönetim, görevini başarı ile yürütememiştir. Ticaret Odası başkanımızın, ülkemizin içinde bulunduğu ortamda, ‘İşler kötüye gidiyor’ diyebilmesini isterdim” dedi. Öz, ‘DTO’nun başlattığı ‘Denizli’de alışverişin tam zamanı’ kampanyasını da basında daha çok yer almak için düzenlenmiş bir kampanya olarak değerlendirdi.

Seçilmeleri halinde, DTO Meclisi’ni, mesleğinin erbabı olan kişilerden oluşturacaklarını belirten Öz, “DTO, değişik düşünceler ve zihniyetler için kullanılamaz. Biz bir taban hareketiyiz. Çeşitli meslek kuruluşları da bize destek veriyor. DTO’da bir şeyler yapılıyor ancak, üyelerle birlikte olunup, meslek komiteleriyle çalışarak üyelere destek verilirse daha iyi olur. Mevcut yönetimin, üyeleri ile tam bir kaynaşma ve dayanışma içinde olmadığını düşünüyorum” dedi. Öz, DTO Meclisi’nin, yüzde 50 çoğunluk ile toplandığını da sözlerine ekledi.

Konuşmasında, Denizli Belediyesi’nin konut üretmesini de eleştiren Öz, “Denizli Belediyesi müteahhitliğe soyunduktan sonra, inşaat sektörü Denizli’de daha kötüye gitti. Belediye konut üretmesin; arsa, proje ve alt yapı üretsin. İnşaatı da erbabına bıraksın. Belediyenin konut satmasını yadırgıyorum. Şu anda DTO başkanı olsaydım, haksız rekabet yarattığı için belediyeyi mahkemeye verirdim” dedi.

Öz, odanın 12 bin üyesi olduğunu, 8 bin 500 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğunu, ancak 6 bin kişinin oy kullanacağını tahmin ettiğini söyledi.

Öz’e, açıklaması sırasında, yanında bulunan aslan Özsoy, Sedat Doğaç, Murat Kocacan ve Ahmet Çine’nin yanı sıra 30’a yakın oda üyesi ve diğer meslek kuruluşlarından kişiler destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı