REKLAMI GEÇ

Yağmurun ardından zam yağacak

Yağmurun ardından zam yağacak

Şiddetli yağışlar ve yaşanan sel afetleri, sebze ve meyve bahçelerinde hasara yol açtı. Bu durum tüketicinin de bütçesine yansıyacak. Sebze ve meyve fiyatlarında pazartesiden itibaren yüzde 100 artış olacağı belirtildi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2014 Cumartesi, 10:37

Türkiye genelinde etkili olan yağışlar meyve sebze üretimini vurdu. Denizli’de pazartesiden itibaren meyve ve sebze satışlarında yüzde 100 artış beklendiği belirtildi.

Denizli Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkan Vekili Halil Öztürk, soğuktan sonra yağışlı havaların üreticileri olumsuz etkilediğini belirterek, “Son günlerde ülke genelinde etkisini gösteren olumsuz hava nedeniyle sebze ve meyve fiyatlarında çok fazla artış olacak” dedi.

Öztürk, bu durumun kendilerine olumsuz yansıdığını belirterek, “Bu, maalesef sebze ve meyve fiyatlarına etki edecek. Her ne kadar stoklarda mal varsa da kaçınılmaz olarak bu artış olacak çünkü belli bir bölgede değil, ülke genelinde yağış etkili” dedi.

Olumsuz hava koşullarından en çok kayısı ve kirazın etkilendiğini belirten Öztürk, “Sadece meyve değil sebze için de aynı şey geçerli. Domates, biber, fasulye, patlıcan gibi ürünler de zarar gördü. Sebze ve meyvelerimiz hasar aldı. Özellikle bahsettiğim meyvelerin bu şekilde ihraç edilmesi mümkün değil. Çünkü kaliteleri çok düşük. Bu ihracata da yansıyacak” diye konuştu.

VATANDAŞ MAĞDUR OLACAK
Pazarcı esnafının pahalıya aldığı sebze-meyveyi kendi karını da koyarak vatandaşa sunacağını belirten Öztürk, “Ramazan ayı öncesi meyve ve sebzelerde fiyat artışı başlayacak. Pazarcı esnafından hallerden satın aldıkları fiyatların üzerine çok fazla kar koymamalarını istiyoruz. Rant sağlamak uğruna tüketici mağdur oluyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı