REKLAMI GEÇ

Yeni pazar: Ürdün

Yeni pazar: Ürdün

BASİAD Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ürdün gezisine tekstilden mermere, travertenden kabloya, tarımdan inşaata kadar 12 sektörden iş adamlarının katıldığını belirterek, “Ürdün’de Türk mallarının kalitesi tescillenmiş durumda. Bundan faydalanmak istiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2010 Pazartesi, 17:50

Denizli Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği (GETİAD) ile BASİAD (Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği)’ın, birlikte düzenlediği Ürdün iş gezisi, tarihi Konyalıoğlu Evi’nde yapılan basın toplantısında değerlendirildi. Her iki derneğin yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan BASİAD Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ürdün’de Türk mallarının kalitesinin tescilli olduğunu söyledi. 12 sektörden 36 iş adamıyla yapılan 3 günlük Ürdün iş gezisinde, Ürdünlü iş adamlarıyla birebir ciddi iş görüşmeleri yapıldığını ifade eden Memişoğlu, “Ürdünlü iş adamlarını Denizli’ye davet ettik. Türkiye ile Ürdün ticaret anlaşması imzalandı. Bu anlaşma; Ürdün, Suriye, Lübnan ve Türkiye arasındaki 1 trilyon dolarlık pastayı kapsıyor ve 2011’in ilk 6 ayı içerisinde yürürlüğe girecek. Artık Denizlili iş adamları İstanbul’a nasıl mal satacaklarsa, Lübnan’a da mal satabilecek” dedi.

17-20 Aralık 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ürdün gezisine; tekstilden mermere, travertenden kabloya, tarımdan inşaata kadar 12 sektörden iş adamının katıldığını hatırlatan Memişoğlu, “Problemsiz bir geziydi. Lübnan’da Türk mallarının kalitesi tescillenmiş durumda. Bundan yararlanmak istiyoruz” dedi. Türk iş adamlarının, Ürdün ve çevresi ile yaklaşık 100 yıldır ilgilenmediğini söyleyen Memişoğlu, “Biz orada sadece ticaret değil, Türkiye’nin lobisini de yapıyoruz. Ürdünlü iş adamlarını da Türkiye’ye davet ettik. Lut Gölü çevresinde birçok otel var, onların sahiplerini Pamukkale’ye getirerek yatırım tavsiye edeceğiz. Bu coğrafyada itibarımız iyi. Televizyonlarda yayınlanan dizi filmlerimizin de büyük etkisi olduğunu gördük” diye konuştu.

GETİAD Başkanı Erdem Aydın da Ürdün yönetiminin, yabancı yatırımcı çekmek için kapsamlı vergi indirimleri yapmayı düşündüğünü söyledi. Aydın, “Ürdün’ün Ortadoğu ve Afrika gibi iki dev coğrafyaya giriş kapısı olduğunu tespit ettik. Hızla gelişmekte olan Ürdün, firmalarımız için büyük potansiyel oluşturuyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı