REKLAMI GEÇ

ZAMMI BALON YAPIP UÇURDULAR

ZAMMI BALON YAPIP UÇURDULAR

Memura bir saatlik mesai için hükümet tarafından yapılan 10 kuruşluk zamma memurlar tepki gösterdi. Türk Büro-Sen üyeleri yapılan zamma tepki göstermek için balonlu eylem yaptı.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2010 Salı, 17:18

Türk Büro-Sen üyeleri memura yapılan 10 kuruşluk mesai zammını balonla protesto etti. Hükümetin bir saatlik mesai için 10 kuruşluk zam yapmasına tepki gösteren sendika üyeleri eylem yaptı. Ellerine yapılan zamların rakamları yazılı balonlarla gelen sendika üyesi memurlar, yeni yılda yapılan mesai zammı ile saat başına 1,25 kuruş zam yapıldığını açıkladı.
Hükümetin gecen yıl memurların mesai saatlerine 5 kuruşluk zam yaptığını ve bununla sadece sakız alabildiklerini belirten Türk Büro-Sen Denizli Şube Başkanı İsmail Maral, bu yıl yapılan 10 kuruşluk zam ile mesai saatinin 1,25 kuruşa çıkartıldığını söyledi. Memurlara yapılan bu zamla üyelerinden 10 kuruş para toplayarak 40 TL topladıklarını belirten Maral, ”Bu para ile ancak balon alabildik. 40 TL’ye 25 balon alabildik. Bu parayı çocuğa harçlık versek nasıl bir cevap alacaklarını iyi bilirler. Bunu halkın takdirine bırakıyoruz” dedi.
Basın açıklamasının okunmasının ardından memurlar ellerindeki uçan balonları havaya bırakarak mesai zammını protesto etti. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylem herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı