REKLAMI GEÇ

ABALIOĞLU GRUBU, EGE’NİN EN BÜYÜK 10 ŞİRKETİNDEN BİRİ

ABALIOĞLU GRUBU, EGE’NİN EN BÜYÜK 10 ŞİRKETİNDEN BİRİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası, 2010’da üretim satışları 20 milyon TL’nin üzerinde olan bölgenin en büyük 100 sanayi şirketini açıkladı. Bir önceki yıl, listede 13. sırada yer alan, Abalıoğlu Grubu aynı listeye, enerji, kimya ve tütün ürünleri sektörlerinden dev kuruluşlarla birlikte yedinci sıradan girdi

/ DENİZLİHABER / 25 Haziran 2011 Cumartesi, 15:45

Abalıoğlu Grubu, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) yıllık olarak açıkladığı en büyük 100 sanayi şirketi listesinde, ilk 10 şirket arasına girdi. 2009 yılında aynı listenin 13. sırasında yer alan şirket, 2010 yılında gerçekleştirdiği 626 bin 30 TL’lik net üretim satışları ile listede yedinci sıraya yükseldi.

Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda Satış-Pazarlama Grup Başkanı Ender Abalıoğlu, aldıkları derece ile övündüklerine belirterek, “Abalıoğlu Grubu olarak, 1969 yılından bu yana pazar lideri olduğumuz yem sektöründe ilkleri gerçekleştiren, yatırımlar ve her bölgede farklı iş kollarıyla istihdam yaratarak ülke ekonomisine sürekli katkıda bulunan bir kuruluşuz. 2010 yılında genel olarak büyüme grafiği çizen sektörde, Abalıoğlu olarak biz, yem grubunda bir önceki yıla göre yüzde 41’lik, piliç eti grubunda yüzde 24’lük, ileri işlenmiş ürün grubunda da yüzde 31’lik büyüme gerçekleştirdik. Denizli, Polatlı, Biga ve İzmir’deki 4 yem fabrikamızda gerçekleşen toplam 795 bin ton yem üretimimiz ile Türkiye yem sektöründeki tartışmasız liderliğimizi pekiştirdik. Ayrıca, 2006 yılında tüketicimizin beğenisine sunduğumuz ‘hayatın lezzeti’ Lezita markamızla da Türkiye piliç eti pazarının ilk üç firmasından biri olmak hedefine hızla koşuyoruz. Tüm bu başarılarımıza ek olarak, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın Bölgenin En Büyük 100 Sanayi Şirketi 2010 Listesi’nde yedinci sıraya yükselmek bizim için büyük bir onurdur. 2009 yılında 13. sırada olduğumuz listede, bir senede altı sıra birden yükseldik, 42 yıldır olduğu gibi daha nice uzun yıllar boyunca sektörümüze, ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katma değer yaratarak, yükselmeye de devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı