REKLAMI GEÇ

Anadolu 500 listesine giren firmalar ödüllendirildi

Anadolu 500 listesine giren firmalar ödüllendirildi

Denizli Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasında listeye giren Denizli firmaları için plaket töreni düzenledi. Bu yılki törenin konuğu ise İstatistik ve Davranış Bilim Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şirin oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2019 Çarşamba, 18:37

Denizli Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (DESİAD), Anadolu’nun en büyük 500 firması içine giren Denizli firmaları için “Yereldeki Yüzümüz” adı altında plaket töreni düzenledi. Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki törenin bu yılki konuğu ise New York Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan İstatistik ve Davranış Bilim Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şirin oldu.

SANAYİMİZ GERİLİYOR
Plaket töreninin açılış konuşmasını DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu yaptı. Konuşmasında 2020 ve 2021 yıllarında sanayicileri daha sert zorlukların beklediğini söyleyerek başlayan Başkan Konyalıoğlu, teknolojik gelişmelerde geri kalmama çağrısı yaptı. 15 yıl önce petrol ve buna benzer sektörlerin lider olduğu dönemin gerilerde kaldığını bugüne bakıldığında ise lider sektörün teknoloji üzerine kurulmuş ve teknolojiyi kullanan firmaların ele geçirdiğini dile getiren Konyalıdoğlu, yeniliklerden ve teknolojiden geri kalmanın Denizli sanayisini gerilettiğini dile getirdi.

ARTIK KRAL ÇIPLAK
Konuşmasının tamamına yakınını teknolojik gelişmelere ayıran ve eski ile yeni arasındaki uçurum farkları örnekleyen DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, “Artık eski köye yeni adet getirmenin zamanı. Özellikle belli bir yaşın üzerindeki sanayiciler veliahtlarına kendi babalarından gördüklerini öğretmeleri gelecek için büyük bir yanılgı. Denizli Teknolojinin gerisinde kalıyor. Her firma birer teknoloji firması gibi olmalı. Veriler ve rakamlar net bir şekilde ortada. Artık kral çıplak, Denizli küçülüyor” diye konuştu.

EĞİTİMİN ÖNEMİ
Konuk olarak törende bulunan New York Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapan İstatistik ve Davranış Bilim Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şirin ise “Hayali Olmayanın Gerçeği Olmaz” adlı bir kalkınma hikayesi sunumu ile dinleyicilere hitap etti. Şirin, konuşmasına eğitimle başladı, örnekler verdi ve eğitimle konuşmasını tamamladı.

KALKINMANIN EN ÖNEMLİ FAKTÖRÜ EĞİTİM
Türkiye’de 40 milyon çocuk ve gencin bulunduğunu söyleyen ve bu rakamın büyük bir bölümünün kitabı eline ancak ilkokula başladığında aldığını dile getiren Davranış Bilim Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şirin, eğitimin ekonomik gücü kendiliğinden getirdiğini belirtti. Başarılı olmak isteyen birisinin önce kendi bulunduğu yeri, nerede olmak istediğini, bunun için neler yapması gerektiğini ve bu konuda çok çalışması gerektiğini dile getirdi.

HAYALPEREST İNSANLARA İHTİYAÇ VAR
Eğitim konusundaki sorunların aşılabilmesi için yapısal bir reforma ihtiyaç olduğunu da dile getiren ve bunun şartlarının oluşabilmesi için üç ana noktanın önemli olduğunun altını çizen Şirin, “ Bunun için adil rekabet, özgürlükler ve beceri odaklı eğitimin olması gerekir. Bizim hayalperest insanlara ihtiyacımız var. Hayalini kuracak ve nerede olmak istiyorsa onun için çalışacak. Hayali olmayanın geleceği de olmaz. Sözün özü; çocuklar bilgiye ne kadar çabuk ulaşırlarsa hayatlarında o kadar başarılı oluyorlar” diyerek sözlerini tamamladı ve daha sonra soruları yanıtladı.

PLAKET TÖRENİ
Prof. Dr. Selçuk Şirin’in konuşmasını tamamlamasından sonra Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasında listeye giren Denizli firma yetkililerine plaket verildi. Plaket verilen firmaların isimleri şöyle:

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı