REKLAMI GEÇ

AYDEM’DEN LEYLEKLERE 500 ÖZEL YUVA

AYDEM’DEN LEYLEKLERE 500 ÖZEL YUVA

Denizli, Muğla ve Aydın’ın elektrik dağıtım işini yürüten AYDEM A.Ş, özellikle leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan elektrik direklerinde izolasyon yapıp leylekler için özel yuva kuruyor.

/ DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2011 Cuma, 15:36

2009 yılında başlattıkları yuva kurma işleminde bu güne kadar yaklaşık 80 bin lira harcayarak 500 özel leylek yuvası kurduklarını belirten AYDEM Elektrik Genel Müdürü Mesut Güzel, “Geçen yıllarda elektrik direkleri üzerine yuva yapan leyleklerden elektrik akımına kapılarak ölenler oluyordu. Şebekemizde de bu yüzden zarar görebiliyordu. Onun için özel yuva yapımı projemizi başlattık” dedi. Denizli’nin Sarayköy ilçesinden, Duacılı Beldesi ve Aydın, Bozdoğan ilçesine kadar olan hat üzerindeki direklerde izolasyon ve yuva kurma çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan AYDEM Elektrik Genel Müdürü Mesut Güzel, “Hizmet bölgemiz göçmen kuşların göç yolları arasında yer almaktadır. Özellikle bölgemizde yoğun görülen leylekler yuva yapmak amacıyla direklerimizi kullanmaktadırlar. Bu esnada hem leylekler zarar görmekte, aynı zamanda elektrik kesintilerine sebep olmaktadırlar. AYDEM’in leyleklere ve doğal yaşama duyarsız kalması düşünülemez“ dedi.

İzolasyonlu yuvalar
Elektrik direklerinin tepe noktalarına kurdukları yuvaları izalosyonlu yaparak bütün tehlikeleri ortadan kaldırdıklarına dikkat çeken Genel Müdür Güzel, AYDEM olarak doğal hayatın ve canlıların korunmasından yana olduklarını belirterek, “Göç sırasında birçok engelle karşılaşan leyleklerin ölmemesi, hem de bu nedenle abonelerimizin elektrik kesintileri yaşamaması için gerekli tedbirleri aldık. Hat üzerindeki direkler ve yüksek gerilim hatları leyleklere ve göçmen kuşlara karşı zararsız hale getirildi. Bunun yanında direklerin üzerine kurduğumuz yuvaları leyleklerin gelip hemen barınabilecekleri şekilde ot ve ağaç dalları ile hazırlıyoruz. Bundan sonra hatlarımız üzerinde kuş ölümleri yaşanmayacak. Kuşlar kendileri için hazırlanan yuvalarda her türlü tehlikeden uzak yaşayacak” diye konuştu

Leylek Festivaline katıldık
Leylekler için yaptıkları çalışma nedeniyle AYDEM’in 7. sı gerçekleşen Uluslar arası Leylek Şenliği’ne özel davetli olarak katıldığını anlatan Güzel, “Bursa’nın Eskikaraağaç köyünde düzenlenen Leylek Şenliği’nin bu yıl 7.si gerçekleşti. Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer Belediyesi, Kuş gözlem toplulukları, Orman İl Müdürlüğü, Doğa-Der ve Avrupalı doğa kuruluşlarının destek verdiği Uluabat Gölü ve göldeki çevre sorunlarının tartışılmasını ve önlem alınmasını sağlamak için düzenlenen Leylek Şenliği organizasyonuna, hizmet bölgesi içinde leylekler için elektrik direkleri üzerine kurduğumuz yuvalar ve koruma çalışmaları nedeniyle özel davetli olarak katıldık. Uludağ Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. İsmet Arıcı ve Doğa-Der üyesi Franziska Arıcı, ekosistemi koruyan ve çevreye duyarlı çalışmalarımızdan dolayı bizlere teşekkür etti” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı