REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci’den neler istediler?

Bakan Zeybekci’den neler istediler?

Denizli Genç iş Adamları Derneği (DEGİAD) Dedeman Otel’de yeni yönetim kurulunu tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi. Başkan Çaputçu, Denizli’nin son 10 yılda ekonomik alanda geliştiği söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Denizli’deki iş aleminin yeni Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’den beklentilerini sıraladı.

/ DENİZLİHABER / 11 Şubat 2014 Salı, 13:49

DEGİAD’da ikinci kez başkan seçilen Sadık Emre Çaputçu, revizyonla oluşturulan yeni yönetim kurulunu kamuoyuna tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. Dedeman Otel’de düzenlenen toplantıda Çaputçu, yeni yönetimi “kabuk değişimi” olarak nitelendirdi. Çaputçu, “Benim başkan olarak DEGİAD’da ikinci dönemim. Yönetim kurulumuzda değişiklikler oldu. DEGİAD olarak son 3 yılda önemli yol kat ettik. Kabuk değişimi yaşadık. Aslında kabuk değişimi de değil, kabuğu yırtmak deyimini kullansak daha iyi olur. Sivil toplum kuruluşu olarak Denizli’de, Denizli gündemi ile Türkiye gündemi ile ilgili önemli gördüğümüz kritik gördüğümüz yorum yapılmasını uygun gördüğümüz konularda fikirlerimizi paylaştık. DEGİAD Denizli’nin en iyi yetişmiş önde gelen işadamlarının buluştuğu bir sivil toplum örgütü” dedi.

“YANLIŞ VARSA SÖYLENMELİ”
Sivil toplum kuruluşlarının, tekil olarak seslerini duyuramayanların dernek olarak seslerini duyurmak için bir araya geldikleri çatı kurumlar olduğunu ifade eden Çaputçu, “Ülkeyi ve bu şehri, ekonomiyi yönetenlerin yanlışları varsa bunlar söylenmelidir. Ama eleştiriler, yıkıcı değil, yapıcı olmalıdır” diye konuştu.
Toplantıda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Çaputçu, 17 Aralık ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Çaputçu, “Mağduriyet kavramı son dönemde abartıldı. HSYK’yı yeniden düzenleyen yargı paketi ve özellikle internette sansür olarak değerlendirilen düzenlemeler son derece korkutucudur” dedi.

“DENİZLİ 10 YILDA YETERİ KADAR GELİŞMEDİ”
Denizli’nin birçok emsal kentle kıyaslandığında 10 yıl içinde arzu edilen noktaya ulaşmadığını belirten Başkan Çaputçu, “Denizli ekonomisinde gelişme olduğu, ihracatın arttığı söyleniyor. Aslında Gaziantep, Eskişehir, Antalya ve Kayseri gibi kentlerle kıyaslandığında bu tespitin doğru olmadığı görülüyor. 90’lı yıllardan bir farkımız yok. Denizli’nin son 10 yılı hayal kırıklığı. Denizli çok yavaş büyüyor. Organize sanayi bölgesine bir bakın yavaş ilerliyor. Yeni istihdam alanları kurulamıyor. Yıllarca önce yapılmış fabrikalar aynı. Bu kıyaslamam kentleşme açısından da geçerli.  Köprülü kavşak yapıldığında Denizli gelişmiş olmuyor. Denizli turizm açısından da gelişmiş değil. Daha biz müze yapmak için müzelik bir yapıyı yıkmaya çalışıyoruz” dedi.

ZEYBEKCİ’DEN NELER İSTEDİ?
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Denizli için önemli bir fırsat olduğunu belirten Çaputçu, ekonomik kalkınmanın bazı yatırımlarla mümkün olabileceğini söyledi. Çaputçu, “Denizli’nin ekonomik anlamda gerçek manada kalkınması için bunun altyapısının hazırlanması gerekiyor. Kenti yatırımlar için cazibe merkezi haline getirmek gerekiyor. Bunun için Aydın-Denizli otobanı yenilenmeli. Yeni bir havaalanına ihtiyaç olduğu artık herkesin kabul ettiği ve hemfikir olduğu bir gerçek. Şehir merkezinde de kentleşme ve turizm adına yatırımlar yapılmalı. Denizli’ye gelecek turistlerin şehir merkezine girmelerini sağlamak için çekim alanları oluşturulmalı. İçkili mekan işletmecileri, ruhsat alamıyorlar. Böyle şeyler, gelişme iddiası ve isteğindeki bir kentte sorun olmaktan çıkarılmalıdır. Bu konularda adım atılması önemlidir. Sanayicilerin havaalanı başta olmak üzere ulaşım ile ilgili sorunları çözer ve yatırımlar için Denizli’yi cezibe merkezi haline getirirse, Sayın Zeybekci’yi yıllarca minnetle anacağız. DEGİAD olarak müteşekkir olacağız” dedi.

İŞTE YENİ DEGİAD YÖNETİMİ
Basına tanıtılan DEGİAD’ın yeni yönetim kurulunda şu isimler yer alıyor: Ahmet Özer Başoğlan, Emrah Akgün, Harun Erişkin, Fatma Korkmaz, Mehmet Uğur Çoban, Melek Sözkesen, Münir Kıvanç Kiper, Orçun Alptekin, Sadık Emre Çaputçu, Sedat Doğaç, Seher Gökce, Serdar Atay, Serdar Çıralı, Serkan Başbuğ, Sinan Soylu, Veli Tefenlili, Yusuf Uyum.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı