REKLAMI GEÇ

GEÇMİŞLE HESAPLAŞMAYA BİZİ ALET ETTİLER!

GEÇMİŞLE HESAPLAŞMAYA BİZİ ALET ETTİLER!

Hayırsever İşadamı Hasan Kasapoğlu, yazılı bir açıklama yaptı. “İhtiraslarına yenilmiş bir üniversite yönetimi, geçmişle hesaplaşmasında biz hayırseverleri alet etmektedir” diyen Kasapoğlu Rektör Bağcı’nın bir önceki rektörle hesaplaşma adına kendilerini alet ettiğini ileri sürdü.

/ DENİZLİHABER / 25 Kasım 2011 Cuma, 13:18

Denizli Devlet Tiyatrosu’nun ilk oyunu ile sahnelerini açan Pamukkale Üniversitesi Kültür Merkezi’nde dün akşam düzenlenen gala gecesinde oyun öncesi salonu terk eden hayırsever Hasan Kasapoğlu yazılı bir açıklama yaptı. Kasapoğlu zehir zemberek açıklamasında hayırseverlerin üniversitenin eski ve yeni yönetimi arasındaki hesaplaşmaya alet edildiğini söylerken, Rektör Bağcı ve ekibi için “ihritaslarına yenik düştüğünü gözlemliyoruz” ifadesini kullandı. Kasapoğlu, “Bir teşekkürü dahi çok gördüler” diyerek kırgın olduğunu aktardı.

İŞTE KASAPOĞLU’NİN YAZILI AÇIKLAMASI

20.05.2010 tarihinde Pamukkale Üniversitesi ile belirlenen bağış karşılığında hastanedeki iki üniteye ve kültür merkezine Kasapoğlu Ailesi’nin isimlerinin verilmesi üzerine bir protokol yapıldı. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın rektör seçilmesi ve kültür merkezinin tamamlanmasına müteakip Kültür Merkezine Hasan Kasapoğlu ismi verilmemesine yönelik anlamsız bir tutumla karşılaştık. Sayın Hüseyin Bağcı açılıştan bir kaç hafta önce üniversite bünyesinde bulunan bir binanın özel isimle anılamayacağını tarafımıza sözlü olarak bildirdi. Bunun üzerine kendisine üniversite ile yapılan protokol metni ve şartları hatırlatıldı.

Daha sonrasında 24.11.2011 tarihindeki tören programından açılışın kaldırıldığını ve davetiyelerde salonun Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi olarak anılmadığını gördük. Bu duruma tepki olarak törene katılmama kararımız üzerine rektör bey özel telefonumdan aradı. Yanlış anlaşıldığını dile getirerek özür diledi beni ve ailemi ertesi günkü törene katılmaya ikna etti. Gündüz düzenlenen tören iptal edilince akşamki programa valiliğin davetiyle ailem ile birlikte katıldık.

Ancak ne yazık ki konuşma yapan Rektör Bey dahil 5 yetkili yeni yapılan salondan övgülerle bahsederken hiçbiri tarafımıza nezaketen bir teşekkür dahi etmedi. Bunun üzerine tepki olarak, salonu terk etmek zorunda kaldık. Maalesef o dakikada ihtiraslarına yenilmiş bir Üniversite Yönetimine gösterecek başka bir tavrımız yoktu. Benim ve ailemin gösterdiği tepkiyi gördükten sonra program sonunda söz alan Rektör Beyin gıyaben ailemize ettiği teşekkürlere de itibar etmemekteyiz.

Gördüğümüz şudur ki başta Rektör Bey olmak üzere üniversite yönetimi ihtiraslarına bir hayırseveri alet etmiştir. Mevcut rektör geçmiş yönetimle olan sorunlarını sanki biz de bir tarafmışız gibi bizim üzerimizden hesaplaşmaya götürmüştür. Üniversite camiası ile en ufak bir sorunu olmayan ailemize karşı gösterilen bu tavrı, başka şekilde açıklama imkanı yoktur. Oysa hiçbir hayır ve yardım herhangi bir görüşe mal edilmeyecek kadar değerli ve kutsaldır.

Bundan sonra beklentimiz sadece ve sadece salonun isminin yapılan protokol gereği Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi olarak anılmasıdır. Ben ve ailem bundan sonra bu ismi kullanmaktan imtina eden yöneticilerin takipçisi olacağız.

Unutulmamalıdır ki; gelecek ihtiraslarına yenilmiş, ikbal peşinde koşan yöneticilerin değil, ülkesine hiçbir çıkar gözetmeksizin maddi manevi hizmet eden değerlerin üzerinde yükselecektir.

Kamu oyuna saygıyla duyururuz.

HASAN KASAPOGLU ve AİLESİ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı