REKLAMI GEÇ

İşadamı Kaynak’tan çarpıcı yorum

İşadamı Kaynak’tan çarpıcı yorum

Denizli Genç İşadamları Derneği’nin (DEGİAD) düzenlediği, ‘Denizli duayenlerle buluşuyor’ konulu sohbet toplantısına katılan işadamı Mustafa Kaynak, çarpıcı bir siyaset yorumu yaptı. Kaynak, “İşadamıysanız, siyasete ya o partiden gireceksiniz ya da girmeyeceksiniz. Başka partiye mensupsanız, hiç kimse başına neler geleceğini tahmin edemez, bilemez” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Nisan 2016 Çarşamba, 11:31

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
DEGİAD’ın Saki Restorant’ta düzenlediği sohbet toplantısına genç işadamları yoğun ilgi gösterdi. Denizli’nin tanınmış işadamlarından olan ve çok sayıda şirketi bünyesinde barındıran Kaynak Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kaynak, eşi Nalan Kaynak ile birlikte katıldığı toplantıda genç işadamlarına hayat hikayesini anlattı, tavsiyelerde bulundu.

denizli-is-adami-mustafa-kaynak-siyaset-yorumu-1

6 yaşına geldiğinde merhum babası Kazım Kaynak’ın kendisini çarşıdaki dükkanlarda tezgahtar olarak çalıştırmaya başladığını söyleyen Mustafa Kaynak, “Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunuyum. İş hayatındaki başarımın en önemli nedeni küçük yaşlarda babam tarafından piyasanın içine sokulmam ve ODTÜ gibi bir üniversiteyi bitirmemdir. Denizli Lisesi’nde edebiyat bölümünü bitirdiğim halde doktor olmak istedim. İdealist bir insandım. Doktor olup, yolu olmayan Doğu Anadolu’daki yerlerde insanlara hizmet etmek istiyordum. Tıp Fakültesi’ni kazanamadım. Ekonomist oldum, babamdan kalan işin başına geçip büyüttüm” dedi.

“SİYASETE GİRMEYECEĞİM”
Her yerel seçim öncesi isminin Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçtiğini hatırlatan Mustafa Kaynak, siyasete girmeyeceğini söyledi. Siyasi partiler yasasının demokratik olmadığını, ülkede demokrasi kültürünün bulunmadığını öne süren Kaynak, liderlere bağlı bir sistemin sağlıksız olduğunu kaydetti.

“BAŞKA PARTİDENSENİZ BAŞINIZA NE GELECEĞİNİ BİLEMEZSİNİZ”
Kendisine her yerde neden siyasete girmediğinin sorulduğunu anlatan Kaynak, ” Son 10 yıldır sürekli ‘İşadamları siyasete girsin’ iklimi yaratılıyor. İşadamı iseniz, ya o siyasi partiden siyasete gireceksin ya da girmeyeceksin. Başka partiye mensupsanız, hiç kimse başına neler geleceğini tahmin edemez, bilemez. Türkiye’nin gerçeği bu. Seçim Kanunu, Siyasi Partiler Yasası değişmeden, demokrasi kültürü oluşmadan bu ülkede siyasete girilmez. İster ben ister başka bir işadamı, kim olursa olsun; o siyasi partiden siyasete girmezse, başına neler geleceğini asla bilemez. Asla siyasete girmem, girmeyeceğim” diye konuştu.

denizli-is-adami-mustafa-kaynak-siyaset-yorumu-3

“ÜYELİK BELGELERİ VERİLDİ”
DEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Sözkesen ile sohbet toplantısının konuğu olan işadamı Mustafa Kaynak, DEGİAD’a yeni üye olan 21 genç işadamının üyelik belgelerini verdi. Melek Sözkesen, “Üye sayımız 285’i buldu. Türkiye için üretmeye, mutlu bir toplum yaratılması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

haydar   -  Bağlantı 27 Nisan 2016, 18:34

Kıymetli hemşerim Mustafa Bey, siyasi partiler kanunu değişmeden, demokrasi gelmeden siyasete girilmez diyorsunuz amma sizin gibi düşünenler siyasete girmeden de bunlar değişmezki. 🙂 girin siyasete Türkiyeyi değiştirmeye katkıda bulunun.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı