REKLAMI GEÇ

MÜSİAD ÜYELERİNE SEMİNER

MÜSİAD ÜYELERİNE SEMİNER

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sivil Toplum Kuruluşu olmanın ve ülke ekonomisi için üzerine düşen görevinin sorumluluğuyla, Dernek toplantı salonunda üyeleri için eğitim semineri düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Haziran 2011 Perşembe, 16:00

Şube Başkanı Necip Filiz, Başkan Yardımcıları Yönetim Kurulu Üyeleri ve MÜSİAD Üyesi Şirket ve çalışanlarına yönelik düzenlenen seminerde Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma konusunu işleyen Yönetim Danışmanı ve Eğitmen Güngör Özcan, çok yanlış değerlendirilen ve yapısal itibari ile tam anlamıyla hayata geçirilemeyen kurumsallaşma sürecinin ilk adımlarını ve nereden başlanması gerektiğinin ipuçlarını verdi.

Aynı amaç ve uyumlu çalışma ile düzenlenecek bir Aile Anayasasının yapısal gerekliliklerine ve aile bireylerinin bu noktada üzerlerine düşen sorumluluklarından bahseden Özcan, şirket sahiplerinin yanlış düşüncelerinden biri olan ‘Kurumsallaşma kontrolü elden çıkarmak’ ifadesinin yok edilmesi gerektiğini vurguladı. Kurumsallaşma sürecinde firmaya alınacak bir genel müdürün seçimin de profesyonel destek alınmasının vazgeçilmez bir kriter olduğuna dikkat çekilen seminerde, işlerin nasıl yapılacağının sistematik bir şekilde tarif edilmesi gerektiği anlatıldı.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Necip Filiz, konu hakkında, Aile şirketlerin de kural koymak yerine, kıstasların uygulanarak doğru görev dağılımında bulunulması gerektiğini söyledi. Kişiye göre iş değil, tanımlanan işe göre kişi seçiminin doğru hareket olduğunu belirtti. Ayrıca Şirket isimlerinin handikaplarından bahseden Filiz, çocuklarında şirket için bir hedef doğrultusunda yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı