REKLAMI GEÇ

ŞİİR OTEL’E ŞAİRLİ AÇILIŞ

ŞİİR OTEL’E ŞAİRLİ AÇILIŞ

İnşaat malzemeleri ticareti yapan Esat ve Mehmet Bozbıyık kardeşlerin yaptırdığı Şiir Otel’in açılışı, şair Ataol Behramoğlu’nun da katılımıyla yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 22 Ekim 2011 Cumartesi, 16:11

Sanata ilgisiyle tanınan işadamı Esat Bozbıyık ve kardeşi Mehmet Bozbıyık, ünlü Türk şairlerin şiirleri ile rölyef ve büstlerinin bulunduğu otel yaptırdı. Otele de Şiir adını veren iki kardeşin yaptırdığı otel şair Ataol Behramoğlu’nun da katılımıyla törenle açıldı. Şair Ataol Behramoğlu, otelde sergilenen büstü için kendi kullandığı gözlüğünü hediye etti.

İnşaat malzemeleri ticareti yapan Esat Bozbıyık ve kardeşi Mehmet Bozbıyık’ın Acıpayam Asfaltı üzerinde bin metrekare arsaya yaptırdığı 52 odalı, 100 yataklı Şiir Otel’in açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Aytaç Turgut, şair Ataol Behramoğlu, işadamları, sanatçılar ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Esat Bozbıyık, ruhu olan bir otel yapmak istediklerini belirterek, “Sıradan bir otel olsun istemedim. Yaşayan bir mekan olsun, ruhu olsun istedim. Her yerinde şairlerin şiirlerinin olduğu bir otel olsun istedim. Umarım başarmışızdır” dedi. Vali Abdülkadir Demir ise Denizli’de turizm alanında son dönemde önemli adımlar atıldığını, uluslar arası zincir otellerin Denizli’ye gelmesi için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Otelin lobisinde büstü yapılan dört şairden biri olan Ataol Behramoğlu da açılışa katıldı. Behramoğlu, Denizlili işadamı Esat Bozbıyık’a şiir adını taşıyan ve her köşesinde şiirin hakim olduğu bir otel yaptırdığı için teşekkür etti. Behramoğlu, “Şair yalan söyler derler siz inanmayın. Şair yalan söylemez. Çünkü o yüreğinden kopanı, içindeki satırlara döker. Siyasetçi yalan söyler, başkaları yalan söyler ama şair yalan söylemez. Son dönemlerde çok yalan söyleniyor. Yalanı sanatla, şiirle önleyebiliriz “ dedi.

Otelin açılış kurdelasını Vali Abdülkadir Demir, şair Ataol Behramoğlu, Esat Bozbıyık ve Aytaç Turgut birlikte kesti. Nazım hikmet, Mehmet Akif Ersoy, Ataol Behramoğlu ve Sunay Akın’ın büstlerinin bulunduğu bölümü gezerken Vali Abdülkadir Demir, Ataol Behramoğlu’nun kendi gözlüğünü hediye ettiğini öğrendi. Vali Demir, şaire “Artık buraya geldiğinizde gözlüğe ihtiyacınız kalmaz. Gözlüğünüzü bulamazsanız iner büstteki gözlüğü alırsınız” diye espri yaptı. Otelde dört şairin büstü, 16 şairin rölyefi ve her odada şairlerin şiirleri bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı