REKLAMI GEÇ

TÜRKONFED BÖLGESEL KALKINMAYI DENİZLİ’DE TARTIŞACAK

TÜRKONFED BÖLGESEL KALKINMAYI DENİZLİ’DE TARTIŞACAK

TÜRKONFED bölgesel kalkınmada bölgesel dinamikler sempozyomu 18 Kasım Cuma günü Denizli’de yapılacak. Cuma günü yapılacak olan toplantıya önemli üniversitelerin öğretim üyelerini dışında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’da katılacak.

/ DENİZLİHABER / 15 Kasım 2011 Salı, 17:12

Ege bölgesinini kalkınması Denizli’de tartışılacak. TÜRKONFED ” Kalkınmada Bölgesel Dinamikler Sempozyumu” 18 Kasım Cuma günü Denizli’de yapılacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ında katılımıyla gerçekleşecek toplantıya birçok üniversiteden çok sayıda konuşmacı öğretim üyesi katılacak. Toplantı hakkında bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenleyen DESİAD Başkanı Mehmet Salih Başöz, Cuma günü Pamukkale Üniversitesinde yapılacak sempozyum ile başta Denizli olmak üzere giğer ege illerinin kalkınma dinamiklerinin görüşüleceğini belirtti.

Önemli isimlerinin konuşmacı olarak katılacağı konferansın Denizli için önemli olduğunu belirten Başöz; ” Denizli’de bölgesel kalkınmayı tartışacağımız bu konferansta önemli konular gündeme gelecektir. Geçen aylarda yaptıpığımız çayıştayda öne çıkan bazı konular oldu. Bu konularrın başında da Denizli’nin 2011 yılında diğer illere göre ekonomik ve kalkınma anlamında geride kaldı. Bunun en büyük sebebide yanlış yapılan teşvik uygulamalarıdır. Denizli dürüstlüğü nedeniyle teşvikten yararlanamamış ve Gaziantep gibi illerin yanında geride kalmıştır. Denizli istediğini alsın, Denizli hak ettiğini artık almalıdır. Bu toplantıda Denizli’nin bu durumu ve diğer ege illerinin durumları ve 2023 hedeflerine taşıyacak çalışmalar gündeme getirilecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı