REKLAMI GEÇ

Ekinci’den çarpıcı açıklamalar

Ekinci’den çarpıcı açıklamalar

Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin etkinliklerine katılmak üzere Denizli’ye gelen Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Ali Ekinci, TOKİ’lerin Türkiye’ye en büyük zararının kentlere çirkin binalar armağan etmesi olduğunu ileri sürdü. TOKİ’den sonra Türkiye’nin başına 2. bir bela olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları uygulamasının getirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2016 Cuma, 09:15

Mimarlar Odası Genel Başkan Yardımcısı Ali Ekinci, TOKİ gerçeğinden, Torba Yasa’lara, Denizli’deki Taş Atölyeler başta olmak üzere kazanılan davalara rağmen uygulanmayan mahkeme kararlarına, uygulamaya konulmaya çalışılan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları gerçeği gibi önemli konularda denizlihaber.com’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

denizli-mimarlar-odasi-ali-ekinci-5

HAKLI MÜCADALE KOLAY KOLAY ALT EDİLEMEZ
Denizli Haber Muhabiri Şengül Boz’un sorularını yanıtlayan Genel Başkan Yardımıcı Ekinci, torba yasalarla meslek odaların etkisizleştirilmeye çalışıldığını, ancak bunu da başaramadıklarını, haklı mücadelenin kolay kolay alt edilemeyeceğini söyledi.

Ekici, “Türkiye’de yaşanan rant savaşı yalnızca meslek odalarının değil, tüm Türkiye’nin, tüm vatandaşların, kamunun sorunu. Bir tarafta rant için çırpınan bir grup, diğer tarafta da insanlık için çırpınan bir grup var. Meslek odaları insanlık için çırpınan, insani değerleri egemen kılmak için çalışan grup. Bunda da çok başarılı, çok özverili çalışıyorlar. Ama bundan müthiş rahatsızlık duyan gruplar var. Ne yapacaklar güle sahip olmak istiyorlar ama ellerine batan dikenler var. Bu dikenleri temizlemek için torba yasalarla, meslek odalarını etkisizleştirerek, bu dikenlerden kurtulmaya çalıştılar. Yetkilerini azaltmak istediler, özellikle dava açma yetkilerini ellerinden almak istediler ama bunu da başaramadılar. Para kaynakları ciddi anlamda daraltılmasına rağmen şu anda meslek odaları dimdik ayakta, yoluna devam ediyor. Davalarını açıyorlar çoğunu da kazanıyorlar” dedi.

denizli-mimarlar-odasi-ali-ekinci-1

Türkiye’nin gündemini oluşturan başkanlık sistemi getirilir, Anayasa değişikliği gerçekleşirse meslek odalarının işinin zor olacağın ifade eden Ekinci, “Başkanlık mücadelesiyle birlikte Anayasa değişikliğini komple gündeme taşımaya gayret ediyorlar bunda da kısmen başarılı oldular. Çünkü MHP’nin bugünkü yapısına baktığımızda MHP, AKP’ye olur verir boyuta geldi. Eğer o başkanlık sistemi mücadelesini kazanırlarsa o zaman işimiz gerçekten çok zor. O zaman anayasa yeniden kurgulanacak, mesleki odalarda yeniden kurgulanacak. Ama biz şundan eminiz. Türkiye’de var olan yurtsever, sosyalist, demokrat, ilerici güçler haklıdırlar. Çünkü geleceğini çocuklarına torunlarına bırakma istiyorlar. Dünden kalanı yarına bırakmak istiyorlar ona dokunmak istemiyorlar. Haklı bir mücadele olduğu için kolay kolay bizi alt edemeyeceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

TAŞ ATÖLYELER AYAKTA DURMALI 
Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin Taş Atölyeler için verdiği hukuk mücadelesinin Türkiye’ye ve genel merkeze örnek olduğunu söyleyen Ali Ekinci, “Bir ülkede hukuk varsa mahkeme kararları olduğu gibi hayata geçiyor. Bütün Avrupa ülkeleri buna örnek, Amerika kıtası buna örnek, Asya kıtası buna örnek, bizim ülkemizde hukuk hep şaibeli olduğu için hep soru işaretleri olduğu için verilen kararlarda da sorunlar var. Bunun en güzel örneği, İstanbul’da yarım adanın siluetini bozan üç tane bina var. Mahkeme bunu yıkmak için karar aldı. Ülkenin Cumhurbaşkanı’nı-dan dan Başbakanına, belediye başkanına kadar herkes yıkılmasından yana tavır sergiliyor gibi göründüler ama o bina hala ayakta kaldı. Çünkü orada çok büyük rant var. Denizli’de de arkadaşlarımızın verdiği müthiş mücadeleler var. Bu Cüneyt’in (Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci) şahsi mücadelesi değil. Cüneyt oradan rant da elde etmiyor. Ama Denizli halkı için o kazanılan davaların ayakta durması lazım. Şimdi Taş Mektep (Taş Atölyeler) bir daha gelmeyecek. Burası Denizli için geleceğe aktarılması gereken varlık. Böyle bir şeyi bir daha yapma imkanı yok. Ama gelecek insanların böyle bir şeyi görmesini engellemek kadar da büyük bir suç yok” dedi.

denizli-mimarlar-odasi-ali-ekinci-2

TOKİ KENTLERE ÇİRKİN BİNALAR ARMAĞAN ETTİ
TOKİ’nin Türkiye’ye verdiği en büyük zararın son derece çirkin binaları kentlere armağan etmesi olduğunu öne süren Ekinci, “Bu güzel bir kadının acemi kuaföre giderek çirkinleşerek çıkması gibi. TOKİ de bu ülkeye onu yaptı. Bursa, İstanbul, Denizli, Antalya, İzmir gibi çok güzide şehrimizi, Doğu’daki şehirlerimizi, bunların hepsini çirkinleştirmek için ellerinden geleni yaptılar. Binalar yaşanabilir binalar mı? Hayır değil. İçine giren bin pişman” dedi.

denizli-mimarlar-odasi-ali-ekinci-4

TÜRKİYE’NİN 2.BELASI GELİYOR
Türkiye’nin başına 2.bela olarak Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarını devreye soktuklarını söyleyen Ekinci, açıklamalarını şöyle devam etti:

“Yani sermaye artık Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları adı altında örgütlenmeye başladı. Türkiye’deki bütün tapular bu Gayrimenkul Yatırım Şirketlerin elinde toplanmaya başlandı. Türkiye’nin başına bela olan esas sorun bu. Giderek de Emlak Borsası’nı hayata geçirmeye çalışıyorlar. Vatandaşın artık mülkiyeti diye bir şey kalmayacak, böyle bir şey gündemden düşecek. İstedikleri zaman ellerinden alabilecekler, istedikleri zaman başkalarına satabilecekler. Böyle büyük bir tehlike var. Bundan sonra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı uygulaması ile mücadelemizi daha etkin gerçekleştireceğiz. Kamuyu bilgilendirmek amacıyla etkinlikler yoğunlaştırılacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı