REKLAMI GEÇ

Sarı: İşsizliğin panzehiri mesleki eğitim

Sarı: İşsizliğin panzehiri mesleki eğitim

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Ağustos ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Başkan Sarı, “İşsizlik imalat ve makine sektöründe yer alanlara uğramıyor. Bu rakamlar, ülkemizdeki teknik ve mesleki eğitim alanların dışında genel ve Anadolu liselerinden mezun gençlerimizin, meslek edinememesinin doğal sonucudur” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2017 Perşembe, 16:38

Makina Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, Ağustos ayı işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

Sarı, “Ülkemizde 2011’den sonra ilk kez bu yıl düşüş yaşayan işsizlik oranı verilerinin temmuz-ağustos dönemindeki tarihi seyrine bakıldığında genel olarak artış umarım tekrarlanmaz. Soyut rakamlar bir yana, ülkemizdeki işsizlik oranlarının yüksek olmasının nedenlerinden olan nitelikli, mesleki ve teknik eğitim almamış, meslek liselerinden, Mühendislik fakültelerinden mezun olmayan, genel ve Anadolu Liselerinden mezun gençlerimizin büyük çoğunlukta olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır” dedi.

Meslek liselerinden mezun olan gençlerin imalat ve makine sanayinde hızlı bir şekilde iş bulabildiğini belirten Sarı, hem de cazip ücretler ve iyi şartlarda uzun yıllar çalışabildiğini kaydetti.

Sarı, “Maalesef genel ve Anadolu liselerinden mezun gençlerimiz, istihdam olanağı olmayan üniversitelerin bölümlerinden mezun gençlerimiz, ülkemizdeki işsizliğin en önemli nedenleri arasındadır. Bu vesileyle bir kez daha dile getirmek isterim ki; anne-babalar, çocuklarının meslek seçimi ve yönlendirmelerinde; geleceğin mesleklerini gözden geçirsin. Bilgiye, bilime ve tekniğe sahip olan mesleklerin değeri her geçen gün daha artacaktır. Meslek Liselerini tercih eden çocuklarımız, birer meslek sahibi olup, yarınlarında üreterek, çok daha hayırlı bir evlat olup, ailelerine ve milletimize son derece faydalı olacaktır“ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı