REKLAMI GEÇ

Keçeci: Denizli’de takipteki kredi oranı yüzde 2

Keçeci: Denizli’de takipteki kredi oranı yüzde 2

Denizli Sanayi Odası (DSO), son iki yılda takipteki kredi oranının yüzde 4’ten 2’ye gerilediğini belirtti ve ekledi: Takipteki kredi oranının 2 yılda yüzde 50 düşmesi başka hiçbir sanayi kentinde görülmemiştir.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2016 Çarşamba, 14:57

DSO şubat ayı meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun sunuş konuşmasıyla başlayan toplantıda, ülkemizin içinde bulunduğu durum ve Denizli ekonomisindeki son gelişmeler konuşuldu.

DEDİKODULAR SIKINTI YARATTI
DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, toplantıda yaptığı konuşmada, dedikodular nedeniyle uzun süredir sıkıntı içinde bulunduklarının altını çizerek, “Bununla ilgili geçtiğimiz aylarda bankacılık sektörü temsilcileriyle birlikte istişare toplantısı yaptık. Dedikodulara itibar edilmemesi gerektiği konusunda kendilerini de uyardık. Haklı olduğumuzu biliyorduk, rakamlar da bizi doğruladı. Denizli’nin takipteki kredi oranı düşmeye devam ediyor. Son 2 yılda Denizli’de takipteki kredi oranı yüzde 4 seviyelerinden yüzde 2’lere kadar düştü. Sektörel kredilerin hala bu kadar yoğun kullanıldığı bir ilde, takipteki kredi oranının 2 senede yüzde 50 düştüğü başka hiçbir sanayi kenti görülmemiştir”dedi.

İSTİHDAM 190 BİNE ULAŞTI
İhracat, enerji tüketimi ve istihdama da değinen Keçeci, “2013 yılından bu yana Denizli’nin ihracat rakamlarında düşüş var. Ocak ayında ilk defa bu kadar düşük bir rakamla karşı karşıya kaldık. Aynı trend Türkiye ihracatı için de geçerli. İhracattaki bu düşüşü iyi analiz etmek gerekiyor. Paritedeki oynaklık ve emtia fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmeden, ihracattaki düşüşü tek başına yorumlamak doğru değil. Denizli sanayisi tam kapasiteyle çalışmaya devam ediyor. Denizli sanayisi geçen ay 153.406 kilowatt sanayi elektriği kullanarak tarihinin en yüksek elektrik tüketimini yaptı. Ayrıca istihdamda da 190 bin kişiyi geçmiş bulunuyoruz. Tüm bu rakamlar bize ihracatın da yükseleceğini işaret ediyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı