REKLAMI GEÇ

Konyalıoğlu: “Elektriğe zam hevesimi kırdı”

Konyalıoğlu: “Elektriğe zam hevesimi kırdı”

Elektriğe zammı eleştiren Konyalıoğlu son iki yılda yüzde 126 zamla, zam rekoru kıran elektriğin, yaptığı yazılı açıklamayla, sanayicinin yatırım yapma hevesi kırdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2019 Çarşamba, 16:36

Önceki gün yapılan elektrik zammına ilişkin DSO Başkanı Keçeci’nin ardından bir açıklama da DESİAD’dan geldi. DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, son gelen yüzde 15’lik zamla birlikte elektriğe 2 yıl içinde toplam yüzde 126 zam yapıldığını söyledi.

Başkan Konyalıoğlu yüzde 126’lık zam iddiasının altını terih ve fiyatlar vererek doldurdu. Elektiriğin 1 Ekim 2017’de kilovat saat ücretinin sanayi için 29,06 kuruş olduğunun altını çizen Konyalıoğlu, bu rakamın 1 Ekim 2018’de 49,68 kuruşa bu yıl aynı tarihte ise 65,09 kuruşa ulaştığını vurguladı.

Geçtiğimiz gün açıklanan Türkiye’nin Yeni Ekonomik Programı’nda ortaya konulan hedefler ile elektriğe yapılan zammın çeliştiğine de dikkat çeken Başkan Konyalıoğlu, oysaki açıklanan ekonomik programın Türkiye için son derece olumlu müjdeler verdiğini de belirtti.

KONYALIOĞLU’’ ELEKTRİK ZAMMI İLE ÜRETİM YAPMA HEVESİ KIRILMIŞTIR’’
Konyalıoğlu Türkiye’de üretimin artması halinde ekonomik verilerde düzelme ve refah düzeyinde artış olacağını söylerken, son gelen bu elektrik zammı ile üretim ve yatırım yapma heveslerinin kırıldığını da sözlerine ekledi. Bu zamlarla sanayicilerin ayakta kalmakta güçlük çekeceklerini belirten Konyalıoğlu, ülkenin kalkınması için gerekli destek vermeye hazır olduklarını da belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı