REKLAMI GEÇ

Mimar ve mühendislerin Dayanışma Günü

Mimar ve mühendislerin Dayanışma Günü

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci, mesleklerini kamu ve toplum yararı doğrultusunda onurluca icra edebilecekleri koşullardan uzaklaşıldığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Eylül 2016 Pazartesi, 14:24

Mühendis ve mimar odaları üyelerinin katılımıyla TMMOB Binası önünde “19 Eylül Dayanışma Günü” basın açıklaması yapıldı. Katılımcılar adına basın açıklamasını TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci yaptı.

denizli-tmmob-dayanisma-gunu-ic

TMMOB’un tarihinde önemli bir yeri bulunan 19 Eylül’ün 6 yıldan beri Dayanışma Günü olarak kutlandığını anımsatan Zeytinci , “Doğamız, kentlerimiz ve yaşam alanlarımız yağmacılığın artık kurumsal hale gelen saldırıları ile geri dönüşü mümkün olmayacak düzeyde zarara uğratıldı. Ülkemiz artık mesleğimizi kamu ve toplum yararı doğrultusunda omurluca icra edebileceğimiz koşullardan uzaklaştı” dedi.

TMMOB’un iktidarın hedefi haline geldiğini ve odaların önemli bazı yetkilerini elinden alınmaya çalışıldığını söyleyen Zeytinci, “Dayanışmanın anlamını ülkemizin içinde bulunduğu kötü günlerde, umudumuzu kaybetmeden emek, demokrasi ve barış mücadelesini yükseltmek olduğunu biliyoruz. Bu ülkenin mühendis, mimar ve şehir plancılarının omuzlarındaki yükün yalnızca umutla ve dayanışmayla paylaşılabileceğine inanıyoruz. TMMOB, kamu yararını gözeterek toplumcu, demokrat, eşitlikçi, özgürlükçü, laiklik ve bağımsızlıktan yana geleneklerine bağlı olacaktır. TMMOB, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmak sorumluluğu ile yoluna devam edecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı