REKLAMI GEÇ

Mimarlar geleneksel gecede bir araya geldi

Mimarlar geleneksel gecede bir araya geldi

Mimarlar Odası Denizli Şubesi üyesi mimarlar, odanın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Mimarlar Gala Gecesi’nde bir araya geldi. Gecede, meslekte 25-60 arası çalışma yılını dolduran mimarlara plaket verildi, sahne alan pop müzik sanatçısı Zeynep Casalini’nin performansı geceye katılanları coşturdu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Ocak 2020 Pazartesi, 13:58

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mimarlar Odası Denizli Şube Gecesi’ne mimarlar yoğun ilgi gösterdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Av. Şeniz Doğan’ın protokol konuğu olarak katıldığı gecede, meslekte 60, 50, 45, 40, 35, 30 ve 25 yılını dolduran mimarlara plaketleri verildi.

Oda Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont’un aynı zamanda doğum günü olan gecede yönetim kurulu üyeleri sürpriz hazırladı, Başkan Alayont için doğum günü pastası kesildi.

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Serdar Alayont, gecede yaptığı konuşmada, meslek odalarının zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Alayont, “Gün geçtikçe meslek örgütlerinin yönetiminde görev alanlar için şartlar daha da ağırlaşıyor. Bizler de bu dönem en az diğerleri kadar zor zamanlar yaşadık, bunu itiraf etmeliyiz. Ancak tüm bunlara karşın göreve gelmiş olduğumuz günden itibaren bizlere vermiş olduğunuz bu ulvi vazifeyi layığıyla bu günlere dek taşıdığımızı düşünüyorum” dedi.

Türkiye’de son yıllarda yaşanmakta olan ekonomik krize de değinen Alayont, inşaat sektöründeki gerilemenin, mimarlık mesleğine etkilerini değerlendirdi.

“Geçtiğimiz sene içinde mimarlık alanının iş üretim istatistiklerinde ne yazık ki, 15 yıl öncesinin rakamlarına geri döndüğümüzü gördük” diyerek konuşmasına devam eden Alayont, “Yıllardır uygulanan yanlış politikalarla adeta ülkemizin ekonomisinin lokomotifi haline getirilen inşaat sektörünün 2018 yılında başlayan ekonomik kriz ile birlikte geçtiğimiz yıl neredeyse çökme noktasına geldiğine hepimiz tanıklık ettik. Ancak daralan iş hacmiyle birlikte üye sayısı gittikçe artan mimarlar odası tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de kentlinin ve meslektaşının yanında olmaya özen gösterdi ve bilimsel doğruları hiçbir kaygı gütmeden toplumun ilgili kesimlerine aktarmayı başardı. 2018 yılında olduğu gibi 2019 yılında da yapmış olduğumuz söyleşiler, eğitimler, etkinlikler ve sosyal aktiviteler bu son iki senede Pamukkale Üniversitesi mimarlık öğrencilerinin katılımıyla farklı bir boyuta taşındı. Bununla birlikte tabii ki mimarların Denizli’de mekân arayışı daha da farklı bir hal aldı. Bu amaçla yapımına başlanan ve göreve geldiğimiz günden bu yana üzerine özenle eğildiğimiz Mimarlar Odası Denizli Şubesinin yeni hizmet binasını neredeyse tamamladık diyebiliriz” diye konuştu.

Başkan’ın açış konuşmasının ardından başlayan plaket töreninde Mimar Odası Denizli Şubesi’nin meslekte 60-25 arasında hizmet yılı dolduran mimarlara plaketleri verildi.

Plaket alan Mimarlar; Ozan Saraçoğlu meslekte 60. yıl plaketini, Fahrettin Küçükkaplan, İsmail Hakkı İlkimen meslekte 50. yıl plaketlerini, Metin Coza, Sınmaz Çankaya, Kamelya Toker meslekte 45. yıl plaketlerini, Rabia Ötnü, Seher Ahsen Taş, Nezih Şensöz, Erol Ergün, Sema Çeliksoy meslekte 40. yıl plaketlerini, Nihal Örsel, Cüneyt Zeytinci, Ferda Yeşil meslekte 35. yıl plaketlerini, Erkay Ercan, Mesut Bayram, Kevser Dağdaş, Nesrin Girgin, Ömer Erdem, Bülent Altıntaş, Ayten Ercan meslekte 30. yıl plaketlerini, Aziz Gediz, Mertsoy Güngör, Tank Boyar, Arzu Batmazoğlu, Olgun Öztürk, Feridun Ay gören, Züleyha Erken, Fitnat Şentürk, Asuman Kocakam, Halil İbrahim Taydaş, Tahir Dinç, Murat Burak Altımşık, Ayla Ecer, Niyazi Dayanır meslekte 25. yıl plaketlerini aldı.

Gecenin devamında pop müziğin kendine özgü yorumlarıyla dikkati çeken sanatçılarından Zeynep Casalini sahne aldı.

Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan Casalini, herkesi dansa davet ederek, konukları gece boyunca coşturan sahne performansı ile geceyi tamamladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı