REKLAMI GEÇ

Sanayi Odası’nda Afrika pazarı masaya yatırıldı

Sanayi Odası’nda Afrika pazarı masaya yatırıldı

Denizli Sanayi Odası Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolusu Tamer Taşkın’ı ağırladı. Başkonsolos Taşkın, işadamlarına Güney Afrika Pazarı’nı anlattı ve ihracat için dikkat edilmesi gereken konularda bilgi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2019 Çarşamba, 12:02

Denizli Sanayi Odası daralan ihracat pazarında farklı alternatifler oluşturulabilmesi ve Denizlili Sanayici’nin iş kapasitesinin artırmak amacıyla bir konferans düzenledi. Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın’ın konuk olduğu konferansta, işadamlarına Güney Afrika pazarı anlatıldı. İhracatçılar için Afrika’nın kaçırılmaması gereken bir Pazar olduğunun altı çizildi.

Konferansa “Üretmeyi seviyoruz. Daha önce ürünü satmak zor değildi. Bugün ise üretmek değil satmak çok önemli” diyerek sözlerine başlayan Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolusu Tamer Taşkın, eskisi gibi kimsenin bir ürünü almak için gelmediğini artık durumun tersine döndüğünü belirterek, “Pazarınızı genişletmek istiyorsanız, sık sık ürün vermek istediğinin ülkeyi ziyaret edeceksiniz. Müşterinizi ülkenize davet edecek ve ağırlayacaksınız” dedi.

Birçok işletmenin seyahat giderlerini gereksiz ve fazla gördüğünü, bunun aslında çok büyük bir yanılgı olduğunu da dile getiren Başkonsolos Taşkın, “Seyahat için harcanan paralar gider değil, aslında çok iyi bir yatırımdır. Seyahat için harcanan para size mutlaka bir şekilde geri döner” diye konuştu.

Türkiye’nin gerçek anlamda Güney Afrika’yı 2005 yılından sonra tanımaya başladığını söyleyen Başkonsolos Taşkın salondaki işadamlarına birde tavsiyede bulundu. Taşkın Türkiye’de ve Denizli’de Afrikalı birçok öğrencinin bulunduğunu ve kesinlikle bu öğrencilerin fabrikalarda staj yaptırılmaları gerektiğini söyledi. “Tek başınıza hiçsiniz. Takım kurmalısınız ve takım arkadaşlarınızı da iyi seçmelisiniz. Afrikalı öğrenciler sizler için takımın en iyi oyuncuları olacaktır. Bunu unutmayın. Pamukkale Üniversitesi’nde bile 800’ün üzerinde yabancı öğrenci varmış. Bunu mutlaka değerlendirin” diye konuştu.

Daha sonra Güney Afrika için ihracat rakamları veren, Afrika Kıtası’nda bulunan 54 ülkenin birçoğunda tarım ve maden ürünleri dışında kalan her şeyin ithal edildiğini de dile getiren Başkonsolos Taşkın, “Ülkemizde yanlış bir izlenim yaratılıyor. Sürekli Afrika’nın aç fakir ve muhtaç olduğu izlenimi gözümüze sokuluyor. Aslında böyle değil. Afrika aç değil. Sanayici de paranın olmadığı yerde benim ne işim var diyor haklı olarak. Gidip görürseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. Sizler için Afrika çok iyi bir Pazar olabilir. Takım kurun, seyahat edin ve müşterilerinizi buraya davet edip ağırlayın, bunlar çok önemli. Eğer Afrika’ya ihracat yapacak olursanız da şunu aklınızdan hiç çıkarmayın! Para gelmeden ürünlerinizi göndermeyin. Yoksa canınız yanar” dedi.

Diğer taraftan Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Başkonsolusu Tamer Taşkın’ın Afrika için verdiği detaylı bilgilerden sonra konferansa katılan işadamları birlikte iftar yemeği yediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı