REKLAMI GEÇ

236,5 Milyon Avro Denizli’yi bekliyor

236,5 Milyon Avro Denizli’yi bekliyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmaya Destekleme Kurumu, AB Hibe Fonlarına ilişkin 236,5 Milyon Avroluk 9. çağrıyı yaptı. Denizli, bir süre önce açılan TKDK İl koordinatörlüğü sayesinde bu fonlardan yararlanabilecek. En az 5 en fazla 3 milyon Avroluk projelerin yüzde 65’e kadar destekleneceği program için başvurular 15 Şubat ile 15 Mart arasında yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2013 Pazartesi, 15:44

Tarım ve Kursal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, AB’nin aday ülkelere sunduğu yardım araçlarından biri olan IPA’nın kırsal alandaki yatırım ve ekipman destekleri için ayırdığı karşılıksız hibelere yönelik 9. çağrısını yaptı.

Denizli daha önceki 8 çağrıya TKDK’nin burada ofisi olmaması nedeniyle katılamamıştı. Ancak bir süre önce Denizli İl Koordinatörlüğü’nün hizmete girmesiyle Denizli yeni açılan ve bütçesi 236 milyon 482 bin 590 Avro olan 9. çağrı kapsamındaki hibe desteğinden faydalanabilecek.

9. çağrı programına süt ve et ürüten, işleyen ve pazarlama üzerine yapılacak yatırımlar ile meyve ve sebze işleme ve pazarlama, su ürünleri işleme ve pazarlama, arıcılık, tıbbi aromatik bitkileri ve süs bitkilerini içeren çiftçilik faaliyetleri, yerel ürünler ve mikro işletmeler, kırsal turizm ve kütür balıkçılığı yatırımları alındı.

Söz konusu alanlarda yapılacak en az 5 Bin, en fazla ise 3 Milyon Avro tutarındaki yatırımlar yüzde 50 ila 65 oranında hibe ile desteklenecek. Konu hakkında bir bilgilendirme toplantısı yapan Denizli Koordinatörü Ümit Dağdeviren, kaynağın AB fonları olduğuna ve fonlarda il sınırlamalarının bulunmadığına dikkat çekip, başvuran her projenin kriterlere uyması halinde destekleneceğinin altını çizdi.

Projeler için 150’dan fazla danışman firma personelinin şu an eğitimden geçirildiğine dikkat çeken Dağdeviren, başvuruların kısa süre sonra eğitimleri biterek akredite olmuş bu danışman şirketlere hazırlatacak projelerle yapılacağını söyledi.

Dağdeviren proje destekleri hakkında detaylı bilgi de verdi. Örneğin projeden Denizli dışında yaşasın yaşamasın Denizli İl sınırları içinde söz konusu alanlarda yatırım yapmak isteyen herkes yararlanabilecek. Yararlanmak isteyenlerin projeleri 15 Şubat ile 15 Mart arasında kurum tarafından kabul edilecek.

TKDK Denizli Koordinatörlüğü’nde yaklaşık 1 ayda incelenecek projelerden şartlara uygun olanlar Ankara’ya gönderilecek. Buraya giden projeler yeniden bir denetimden geçecek. Onay verilen projeler için TKDK İl Koodinatörlüğü proje sahibini çağırarak bir sözleşme yapacak. Sözleşme sonrası yatırımını gerçekleştiren proje sahibine 250 Bin Avro’ya kadar 90 gün içinde tek seferde, 1 Milyon Avro’ya kadar 2 ayrı taksitle, 1 Milyon Avro’dan fazla olanlar ise 3 ayrı taksitle hibe desteklerini, banka hesaplarına nakit olarak alacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı